lördag 6 april 2013

Dags för vårstädning i bloggvärlden!


När jag kikar runt bland bloggar ser jag att flera har favoriter på sina listor som inte längre finns, det är tomt och domänerna är lediga!
Det finns många fina och aktiva bloggar därute som förtjänar att bli uppmärksammade genom att få finnas med på våra favoritlistor!


Själv glömmer jag aldrig de första kommentarerna och känslan att få vara med på en favoritlista.
Och det uppskattas lika högt än idag!

(idag blir det mest grönsaker på tallriken även om bilden är från i höstas)

När jag hade bloggat ett par månader fick jag mail från en stor bloggare med smickrande ord om mitt hem och min blogg. Hon frågade om hon fick göra ett reportage härifrån. I det läget tackade jag nej men tog mod till mig (eftersom hon gillade det hon såg) och skickade ett mail där jag frågade om hon inte kunde lägga till mig på sin blogglista. En sådan fråga ställer bara en pinsam nybörjare! Om jag kom med på listan? Nej.

Bloggvärlden förändras ständigt och nya bloggar behöver släppas in! 
Men ingen ska tro att jag inte uppskattar de gamla och stora bloggarna. Många av dem är också bland mina favoriter och är otroliga inspirationskällor! De har lång erfarenhet av både text och foto, jag uppskattar verkligen deras inspiration och värdesätter att de fortsätter!

Trevlig helg önskar jag er som orkade läsa ända hit!
Cia



23 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja, du har rätt. Jag har säkert både butikslänkar och bloggar som inte finns eller gjorts inlägg på under jättelång tid. Hög tid och fräscha upp!
Solig kram
AnnaMaria
Ps, synd att du tackade nej till reportaget

Chokladvillan 1910 sa...

Det har du rätt i , det behövs nog en uppfräschning hos mig också. Det lustiga är att man lägger till bloggar som man liksom inte läser efter ett tag...Det finns ingen "känsla" som tilltalar mig. Svårt att förklara...Sen faller jag som en fura för vissa bloggar som jag bara måste läsa ;)Det är kul ! haha klart att jag orkade läsa din !
Jag tror att jag ska städa entrén & en liten uteplats där snön har försvunnit i dag. Tyvärr är det fortfarande så kallt på nätterna så det är ingen idé att satsa på blommor. :( Jag har påskliljor i en kista, så när det blir kväll fäller jag ner locket. ;)
Hoppas att jag inte försvinner i din städning...
Må så gott & ta hand om dig !
Kram Anki

lisashus sa...

Du har helt rätt här! Jag vet att jag tagit bort bloggar som inte är aktiva längre och även lagt till nya förstås!
Bra tips att städa bloggen ibland!

Ja, synd att du tackade nej till reportaget! :)

(Jag mejlade tillbaks till dej och vill bara ha bekräftelse på beställningen - kolla din mejl!)
Ha en fin helg!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Härliga bilder som symboliserar dagens inlägg.
Håller med dig. Ibland förvånas jag över "stora" bloggar med många följare och läsare som visar samma sak om och om igen. Jag har så svårt för det när det gäller min egen blogg.
Kanske dax för lite upprensning.
Bra tanke.
Stor lördagskram
AC

Huset bakom lindarna sa...

Jag har inte hållit på mer än några månader i bloggvärlden och jag tror inte att jag har många läsare. Men däremot har jag en läslista och tycker det är jättekul att följa vissa bloggar. De följer inte min, men vad gör väl det. Smaken är ju olika och kemin stämmer ju inte alltid. Så jag får nog redan rensa i min lista eftersom jag upptäckt att vissa bloggar inte ger något. Din blogg är dock alltid mysig att titta in i! Kram/Finas mammis

Norregård sa...

Vad fräckt...:(

Jag tassar omkring hos Dig ibland..men just nu är jag världens sämsta bloggvän!

Kram M

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja det er godt å bli minnet på å ta en opprydding på bloggen , det trenges av og til. Ja du det er mange rare mennesker ute i verdenen her , det er sant og visst.Jeg har fått både noen snurtne og merkelige kommentarer noen ganger. Du viser koselige bilder som vanlig... Jeg skal også ha mye grønnsaker i dag , mens gubben er mer på kjøtt , kjøtt , kjøtt. Da håper jeg at du har fin sol i dag og at du koser deg ! God lørdag ! Klem klem

Anonym sa...

Jag läser alltid din blogg! Tycker om dina foton och texten till, många bloggar visar bara ett hörn av ett föremål och lämnar möjligen 3 ord i texten. Tråkigt och trist men främst opersonligt. Så undrar jag ibland över denna "svengelska" som dyker upp här och var...vi har ett rikt och bra språk så varför inte använda det?
Skorpan

Tidevarf sa...

Hej,
Visst var det kul när man fick sin första kommentar och är fortfarande såklart. :)
Har ju inte bloggat så länge och finns nog bara med på några blogglistor.
Men på de blogglistor där jag vet att min blogg finns med, är jag så glad att det är just de fina bloggarna.

Önskar dig en fin och solig dag.
Kramar
Anneli

Felix sa...

Jag brukar lägga till bloggar i listan för att kunna hitta tillbaka till dem som verkar intressanta. Men man hinner inte följa alla bloggar lika bra. Det blir alltid några som är favoriter och där man hittar bloggvänner som man utbyter hälsningar med. En del tittar man in till ofta, andra mera sällan. Ibland hinner man kommentera, ibland räcker inte tiden till... Jag rensade en del för ett tag sedan, men det skadar inte att göra det lite då och då.

Förstår att du hoppade till när du såg mannen på tavlan i spegeln... ;-)

Vårhälsningar
Elisabet

Bellas Lantliv sa...

Ja, en vårstädning borde jag också göra, både på bloglovin, blogglista men framförallt inne!
Det är otroligt vad vårsolen belyser all skit som gömts i vintermörkret.
Ha en fin helg!

Bellas Lantliv sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fågel Blå sa...

Skönt att städa lite ibland!
Fniss!
Kramar Kathrine

Jennys Vita Villervalla sa...

.... Känner mig verkligen träffad här, vad gäller min länklista som VERKLIGEN behöver städas efter fyra års bloggträda. Jag jobbar på det, men är inte så hemma i nya Blogger än, såå, haf tålamod kära bloggvänner!
Soliga kramar
Jenny

Frøken Anker sa...

Jeg er fast læser af din blog... også selvom jeg ikke altid får svaret straks. eller skriver nye indlæg :-)

God helg

Rapport till Vänfors sa...

Ett klokt inlägg. Har inte hållit på med min blogg så länge men ser ibland att vissa bloggar jag lagt in i min lista inte gör några inlägg. Brukar försöka rensa lite ibland och plocka in nya. Blir en blandning av sånt jag blir inspirerad av och ibland sånt jag själsligt blir inspirerad av. Ska helt klart fixa min lista igen. Har en del som återkommer med fina kommentarer (tex du) som jag inte lagt till och vissa som aldrig gör några inlägg som jag ska ta bort. Minns när jag fick min allra första kommentar som inte var från mamma eller någon jag kände...det låter kanske fånigt men det var verkligen stort. Minns att jag fick hjärtklappning och nästan lite panik. Många har sagt till mig att bloggande bara är ett sätt att få bekräftelse och jag brukar högljutt svara: jaaaaaa, men klart att det är det:) Finns det någon människa som inte vill bli bekräftad? Att vilja bli bekräftad måste ju inte nödvändigtvis vara att bli dyrkad,avgudad och helgonförklarad. Att bli bekräftad kan ju också vara att någon okänd ger mig en liten dutt bättre självkänsla som i sin tur leder till att jag vågar ta ett steg till på stigen jag knappt trodde jag var värd att vandra på. Och det gör, i alla fall vad gäller mig, att jag ger andra "bra" bekräftelse...kallas visst för positiva vattenringar :) Tror inte det spelar någon roll i vilket forum man befinner sig, vare sig vid datorn eller i verkliga livet, ALLA vill vi få höra positiva saker. Alla utan undantag. Och kan vi stötta varandra och släppa in de som står utanför och väntar så kan det väl inte bli fel? Gillar verkligen ditt inlägg känner jag.
Tack för alla dina fina kommentarer hos mig. Har det sista inte haft riktigt kraft att svara upp men vet att jag kikar in både hos dig och andra varje dag :)
Kram Annika

Här är gudagott att vara ! sa...

Favorit bloggare hos mej är sådana som inte bara inspirerar mej, utan som också sprider glädje och värme !
- Vissa människor känner man gemenskap och vänskap med, fast man aldrig har träffats i verkligheten.
-Du vet att du är en av dom, Cia ♥
-Mest glad blir man över kommentarer som man känner kommer från hjärtat och inte slentrianmässigt...Dom bloggarna rensar jag ut ! ( Även om dom visar många vackra saker och ett snyggt hem...)
Ha en fortsatt fin helg !
Kram / Anneli

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag försöker städa upp i min blogglista, tar bort de som inte gör inlägg längre och lägger till nya bloggar, men nu är det ett tag sen...roligast är ju de bloggar som ger inspiration och gensvar...
Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

blockethuset sa...

Här vill jag också ge mig in och kommentera...först..vilket himla bra inlägg av dig! Och tydligen så berör det en hel del. Har själv inte bloggat så länge, och håller med..härligt när man fått kommentarer och att människor man aldrig träffat faktiskt BRYR sig på riktigt.
Angående storbloggare, så håller jag med någon föregående talare..oftast samma bilder och hur många gånger man än skriver till dem så skulle de aldrig kommentera i en liten skitblogg. De stora dansar med de stora.
Men det är härligt när man hittat sina favoritbloggar(du är en av dem,Cia)och bara MÅSTE in och kolla vad som hänt sen sist. Själv tycker jag det tagit ett tag att hitta sin roll och hur mycket privat man ska lägga ut, men man vågar mer och mer.
Tack för ett bra inlägg och en vårkram till dig...
C

Jenny sa...

Jag försöker ha koll på min blogglista och ta bort såna som inte verkar aktiva. Finns så många fina så egentligen känns det tråkigt att inte hinna in på fler än de jag brukar gå in på.

Kram,
Jenny

pysseltanten sa...

Halloj!
Men visst är det så...att vissa av de "stora" inte tar sej tid med oss "små"...Och visst skulle det ju kosta så lite att t ex lägga till i en lista...men betyda så mycket! Jaja...försöker att inte titta på kommentarsantal eller besökare...men ibland hänger man upp sej där ändå...Jag är själv en dålig bloggvän emellanåt...o kommenterar dåligt...Men försöker att uppdatera min blogglista, och lägga till nya bloggisar...:)
Synd dock att du inte tackade ja till reportage....Gillar ditt hem...
Kram Git

Vardag och flärd sa...

Det händer att jag städar upp någon gång, det finns bloggar som jag inte läser längre för de ger mig ingenting. Jag har min blogglista för att jag inspireras av bilderna och idéerna men främst är det nog för att det är vänner som ger värme och gemenskap. Dig har jag på min lista för att du ger både inspiration och värme. Men jag ska sätta mig en kväll och rensa ordentligt och även lägga till några nya.
Ha en fin ny vecka!
Kram Eva

Erika Åberg sa...

Kul att läsa hur du och andra tänker! Jag önskar att jag kunde ta mig tid att både blogga mer och engagera mig i andras bloggar. Det finns ju så oerhört mycket inspiration att suga i sig här ute - inte minst här i din blogg!