onsdag 22 augusti 2012

Tant Brun.




Jag har varit på fortbildning som var riktigt givande, dessutom bodde vi fint, åt gott och hade även tid att umgås. Under en rast var vi några som smet iväg och kikade in i en liten butik och där hängde de fina jackorna! 




Jag föll för en brun, mönstret påminner lite om norska Oleanas stickade kläder. De här är också i 100% ull, design Marie Dal, Alingsås. De fanns i många fina färger och även en kortare variant, dessutom är de vändbara! 


I somras loppade jag den gamla sammetshatten som kommer från en modist i Falun. Jag får se om jag vågar ha den på mig bland folk jag känner. Den har suttit på under hundpromenader i skogen i alla fall.

Tack för alla fina kommentarer, det var så roligt att läsa dem när jag kom hem!


19 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Jackan är ju jättetjusig och visst vågar du ha hatten på dig bland folk! Jag älskar hattar!
Kram Eva

Yvonne sa...

Du kommer att bli hur snygg som helst.
Hälsningar Yvonne

Chokladvillan 1910 sa...

Jättesnygg kappa ! :D Hatten också. Synd att man är lite feg när det kommer till hatt...jag gillar hattar jättemycket ! Vilka härliga vagnar du har fått tag på !
Lyllos.jag stöter aldrig på några.
Kram Anki

Fågel Blå sa...

Så fin kappa helt underbar och hatten till så blir du så fin!
Låter som du haft det fint!
Kramar Kathrine

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Kjempeflott jakke og kul hatt ! Jeg tror at du tørr å bruke hatten ! Klem

Vitspets sa...

Så fin du kommer att bli
Vilken härlig färg på hatten
Kram Karina

lisashus sa...

Vilken otroligt snygg ensemble detta är! Åh, så snyggt och det påminner verkligen om Oleannas vackra stickade saker! Så jättesnyggt med den lejongula sjalen till och hatten - ja, jag beundrar såna som kan ha hatt - himla tuff är den!
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin kappa, du blir så snygg i höst. Och hatten passar ju ypperligt bra till. Fast jag vet, man känner sig lite obekväm och ovan med hatt.
Kramar
AnnaMaria

Designe sa...

Hej Tant Brun! Så vackert! Ja ibland känner man sig lite fånig även i såna kläder man gillar egentligen!..själv går jag omkring i eijas Östebrokläder idag på jobbet och det känns som helt fel miljö men...det bjuder jag på! :)
Kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Ursnygg kappa och hatt! Jag är också en "brun" person, älskar brunt, köpte en brun sjal i Berlin och så sent som idag en brun tröja, men jag är nog lite mera "bohemsikt" lagd, skulle känna mej för fin i den kappan men det hindrar mej inte att tycka att den är dösnygg!

Fina bilder från Fagersta, vilket dass! Och så fint du har hemma, vacker köpmansdisk och den gröna skåpen i pärslspont, åh vilken härlig färg!

Snygg brun skänk också med den gamla vikspegeln och jag måste säga, det var en oerhört läcker bild med stenarna och vinglasen för tt vara din första bloggbild!;) Sensommarhälsningar i regnet från Nordingården

Vintage House sa...

Hej
Åh vilken vacker kappa jag gillar kappor:)
Så klart du ska ha hatten på dig när du är ute......
Tygerna är inhandlade på loppis och jag vet ej hur gamla men jag gillar dem skarpt.....
ha en mysig helg
kram
sandra

Unknown sa...

Visst är det konstigt att man känner sig "utklädd" i hatt!? ....... eller så är det bara för att jag inte är van. .... men hatt är snyggt och piffigt, men kräver en viss längd?
Trevlig Helg!
Kram!
/Ingemar

Hajan sa...

Det är klart Du vågar,hatt är ju inne igen.
Visst är det konstigt,man kan ta på sig
vad som helst,och hur som helst.
Men inte gärna hem omkring.
Lycka till.
kram

Frøken Anker sa...

Wauw - det var flot. Lige min stil.

Vedr. at blive kattemor, ikke noget problem. Har du ikke hørt om posten????? - nej, det var en joke. De har lige fået øjne, så de er bare så yndige nu.

Hav en dejlig dag
Klem

Frøken Anker sa...

DHL er også en mulighed. Min mand ville have sagt UPS!

Hav en dejlig dag - her regner det i stride strømme

Klem

Katta sa...

Snyggt! Brunt är en fin höstfärg, känns liksom varm och mysig. Otroligt smart att den är vändbar med. Hattar är ju både bra och snyggt, att våga använda dem däremot är inte alltid det lättaste men en vanesak och oftast pricken över i:et som gör att hela klädseln och personen blir extrasnygg så jag sänder dej en dos mod att våga ;) Kram Katta

gamla skolan sa...

Verkligen snyggt , både kappan och hatten !!!
Kramar // Susanne

Mina Gouldsamadiner sa...

Snygg kappa och hatten är jätteläcker.Synd att man inte använder hatt i lika stor utsträckning som förr.Det är verkligen stiligt.Kul att du använder den när du går ut med hunden iallafall,hehe.
Vagnen i förra inlägget var kanonläckert.Grattis till det vackra fyndet...
Kram Kicki

Maggi sa...

Oj neeejj...jag är också en sån där kan-jag-verkligen-gå-längre-än-till-postlådan-hatt-användare. Skall vi slå på stort och köra hatt i höst? Jag har en liknande som bara ligger och samlar damm. Joooo! Det gör vi! kram