onsdag 30 maj 2012

Pärlspont och äggoljetempera


Nu börjar det bli bråttom för snart kommer mina älskade tjejer hem från USA och Australien, snickarn har lovat att vara färdig med verandan innan dess! Lite panel återstår, ytterligare fem fönster och dörren ska monteras men sen kan jag börja möblera. Jag är redan lite fundersam om jag kommer att dra hit för mycket, ja det är väl bara att pröva och se. Vilka "problem" va!

Jag har kvistlackat och grundmålat panelen med äggoljetempera sedan är det dags för taket, men det får vänta till senare. Jag kommer aldrig mer att måla med linoljefärg inomhus, nu är det äggoljetempera som gäller! Jag är helt såld!!! Färgen ger ett djup och lyster, den luktar nästan ingenting och torkar relativt snabbt. Den är väldigt slittålig och snickaren har till och med målat sina golv med färgen. Panelen ska målas en gång till nu när den är på plats, färgen ser lite blå ut på bilden men den är grå.Mitt arbete tar oerhört mycket energi av mig just nu. Jag ska ta en kvällsfika och väljer det lite nyttigare och låter bli sockerkakan. Dörren är stängd och låst så nu är det bara att försöka komma i säng lite tidigare än vanligt.

Det här inlägget vill jag avsluta med att tacka för alla kommentarer, jag uppskattar att få läsa dem, att få respons känns så bra. Jag vill vårda er mina kära bloggvänner för jag ser er som mina vänner. När någon kommenterar anonymt sätter min fantasi igång, vem kan det vara, är det någon jag känner?  Tack alla för att ni tar er tid att skriva!  /Cia

14 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det ser ut til at du får en kjempefin glass veranda ...det er drømmen. Klem

Anonym sa...

Jaaaa! Snart kommer vi! Vilken perfekt bild att kika på medan jag pluggar inför min "exam" i morgon! Kan knappt bärga mig. Ca 20 dagar kvar - skynda dig snickarn! Många kramar, Elin <3

Tina sa...

Det ser helt underbart ut!
Dörrarna gillar jag också, allt passar så perfekt!
Vilken färg använder du? Den låter ju toppen..

Ha en fin dag, kram!

Fågel Blå sa...

Åhhh så finbt du kommer att få,, jag blir nästan lite avis,
Ler!
Hoppas du får en fin Helg
Kramar Kathrine

lisashus sa...

Vilken härlig veranda det blir och så fint med äggoljetempera! Har själv målat väggarna i torpet med den - den är verkligen fantastisk på alla sätt!
Lycka till med verandaprojektet!
Kram
Lisa

Katta sa...

Vad härligt att du använder "riktiga" färger när du målar för visst blir det en vacker lyster. Men oj vad långt bort ifrån dej dina döttrar bor skönt att de kommer hem nu, kram Katta

Fint o Fult sa...

Vilken fantastisk veranda ni bygger, den blir verkligen superfin!
Vad kul att få hem tjejerna, jag har också en dotter i Australien men hon kommer först i december...

Äggoljetempera skall väl vara en färg som bara blir slitstarkare med åren har jag för mig, låter fint att ha som golvfärg.
Hade varit något istället för oljefärgen vi målade köksgolvet med för över en månad sedan och fortfarande luktar...
Kram Monica

Anonym sa...

Hejsan,
vilken vacker veranda! Och fint om den hinner bli klar tills dess, så kan du njuta extra och fira ankomsten just på verandan. Skulle du vilja visa upp ditt projekt på Byggla? Du kan maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer. Vill du visa upp din renovering får du en liten present.
Lycka till med målandet!
/Vendela på Byggla

Lantliv i Norregård sa...

Hej Vännen!!
Det blir så fint:))
Måste kolla det här med färgen du tipsar om, kan det vara något för golvet i min lada??

Kram Malin

Hajan sa...

Hoppas vi får se hur det blev,och vad dina flickor tyckte.
Tänk vad spännande och roligt jobb,Du har framför Dig.
Lycka till,jättetrevlig blogg

Viola sa...

Det kommer att bli helt underbart...snart får du njuta utav allt slit :) ha en fin helg, kram

Vardag och flärd sa...

Ja, det syns att du kommer att få det fantastiskt fint! Äggoljetempera är härligt, jag målade mycket med det förr och ska återuppta det när jag inte jobbar så mycket.
Så roligt när du får hem dina flickor!
Kram på dig! Eva

Town and Country Gals sa...

Wow! What a great front porch you're building, you will have such lovely light! How wondefull that your girls will be home soon! I just found you thru Anna Maria at Ett Monogram and am your newest follower, will be back often! Would love for you to visit me!
Rebecca

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken härlig veranda du kommer få, den dörren är så himla vacker.
Och så roligt och få hem tjejerna, dom bor ju långt bort så jag förstår att du väntar extra mycket på dom.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria