söndag 14 april 2013

Michelle.



Så hette min dotters arabsto, en vacker och mycket klok häst. Precis så här såg hon ut, en flugskimmel med helt vit päls under vintern. Hon finns inte längre med oss, nu springer hon omkring i hästhimlen tillsammans med sina får. Men vi fick många fina år tillsammans.


Det var ingen lätt häst men min dotter ville ha en pigg häst, och det fick hon! De var så fina ihop.


Som sällskap hade Michelle tre får. Det var Lisa och Lisa samt Bäääbis. Vi brukade skoja att fåren trodde de var hästar, eller kanske Michelle trodde att hon var ett får. De trivdes väldigt bra tillsammans.



Hon var lätt att lära och kunde tex pinka i hinken varje gång hon kom in i stallet. Någon måste förstås hålla hinken rätt så att skvätten eller litrarna hamnade där i. Puss och morot var belöningen för henne och mindre att mocka för oss! Det var samma procedur varje kväll.


Jag såg den gamla hästen på en auktion och övertygade mig själv att den måste hem. Den har en mankhöjd på 75cm och har förmodligen haft medar som ersatts av hjul. Det får vi nog fixa till så småningom. Hon heter Michelle så klart!

Önskar er mina fina vänner en bra start på veckan!

19 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Michelle ja , det hørtes ut som en fin hest . Og trehesten din er nydelig ! Den ville jeg også gjerne hatt , midt på stuegulvet , sånn at jeg kunne se på den hver eneste dag. God nystart på uken og god klem til deg !

Annas röda stol sa...

Wow vilken vacker häst och vilka underbara minnen. Jag förstår att den ej gick att motstå :) Kram Anna

blockethuset sa...

Vilka trevliga lite smått rörande minnen du bjuder oss på...har en dotter som också älskar hästar. Dock har hon aldrig haft en egen, men hon ska skaffa höns nu. Alltid något:)
Lite svar...nej, jag reste inte jorden runt själv..mannen som blev far till mina tre barn var med. Vi var ute i nästan ett år. Ett äventyr...Färg på skåpet...hm..funderar, beror på i vilket rum den hamnar i. Blir det toan så blir det svart, annars lutar det åt antikgrå el vit..
Kram till dig
Carina

These are the days sa...

Michelle! :) :) ♥

Fågel Blå sa...

Åh vilken vacker häst, helt underbar ser ut som en sagohäst,
Önskar dej en fin vecka
Kramar Kathrine

Katta sa...

Åh så fin! Har aldrig hört om en häst som pinkat i hink förut :) Men visst är de smarta på många sätt och förr brukade man ju ha om inte får så i alla fall en get som sällskap till hästen i stallet för att den inte skulle vara ensam getterna kallades tom fattigmanshäst :) Brukade rida en halvarab under min uppväxt schimmel så klart (finaste hästarna). Kan tänka mej att er Michelle nu har vingar så som Pegasus där uppe i hästhimmelen. Kram Katta

Chokladvillan 1910 sa...

Vilken skönhet ! Ruskigt fin & jag förstår verkligen att den är en VILL HA ! ;) Rolig historia, pinka i en hink...hehe
Själv har hästar aldrig varit favorit hos mig men min dotter har alltid ridit. Nu är hon beriden högvakt på slottet. De ska väl snart sätta i gång säsongen.
Må så gott !
Kram Anki

Anonym sa...

Så fin historia direkt ur livet, och en verkligt fin leksakshäst med. Hästar är vackra djur, kloka och fulla av "själ". Jag föll också för det vackra skåpet/skänken som jag ser skymta i bakgrunden. Härligt!
Skorpan

Monika sa...

Vilken fin berättelse! En av våra döttrar har hästar, 4 stycken. De är verkligen var en härliga personligheter. Precis som Er Michelle var. Dotterns första häst minns jag så tydligt. Han är den första häst jag fått en hästkram av. Han kom alltid och mötte i hagen. Lade sin haka mot min axel och lutade kinden mot min kind. Kanske springer er Michelle, fåren och Bullen, som vi kallade honom, tillsammans där uppe bland molnen på någon fin och grön sommaräng :o)

Förstår om du inte kunde motstå den vackra hästen. Vilken vacker prydnad.

Ha en fin vecka!
Kram
Monika

lisashus sa...

Vilken jättefin häst och en påminnelse om Michelle i hästhimlen! Ja, sällan har man väl så fina minnen och såna nära relationer som med djuren. De blir verkligen en del av en familj.
Vilken fin berättelse!
Här är det dagsregn idag och snön smälter förhoppningsvis nu...!:)
Lisa

Vardag och flärd sa...

Så fint! När man hittar något som minner om barnen eller något de haft så MÅSTE man bara skaffa det, det känns på nåt sätt som om tiden kom tillbaka. Pinka i en hink, det var inte illa minsann!
Ha en fin dag, vännen!
Kram Eva

Tina sa...

Härlig berättelse! Så heter min engelska kusin...

kramen

Här är gudagott att vara ! sa...

Tack för att du delade med dej av den härliga historien ! -Så himla praktiskt att få hästen pinka i hinken ;)) - Man skulle kanske testa att lära Hugo kissa i hink ...
Vilket vackert namn den hästen hade ♥
Underbar är också dina nyinköpta kopia ! Men hur du ska få denna häst att kissa i hink är en gåta ;P
Ha det gott och sköt om dej fina du !
Kram Anneli ♥

kersogras sa...

Michelle minns jag mycket väl. Hon var en vacker häst, och inte vilken häst som helst. En Arab! När jag tittade på din nyinköpta häst så kunde jag nästan se Michelle i henne. Så jag förstår att du ville ha den Kram /Kers

Anonym sa...

Vilken skönhet.
Helt underbar sysselsättning att hålla på med hästar.
Vilken fin berättelse du ger oss.
Ha en riktigt fin start på veckan.
kram
AC

Bitte sa...

Åh, det är en ren fröjd att titta in här hos dig :-). Vilken sagolik häst, jag förstår att du övertalade dig själv om att den skulle med hem! Och vilken underbar historia om din dotters vackra arabsto Michelle. Jag är inte alls förvånad över att ni kunde lära henne pinka i en hink, fullblodsaraber brukar ofta vara ovanligt intelligenta och ha sina små egenheter. Vilken lycka att ni fick dela livet med en sån klok och fin häst!

När jag var liten var jag en riktig hästtjej och min högsta dröm var att en gång få ett arabsto :-). Drömmen var nära att slå in då mina föräldrar under några år arrenderade ett jordbruk med tillhörande häststall. Vi hittade ett "pensionerat" arabsto som hette Zeina på annons, men ödet ville annorlunda. Min pappa slog hastigt och lustigt in på en annan yrkesbana och det blev inget arabsto...

... men hästintresset har alltid bestått! :-)

Luckorna du visade i förra inlägget är så vackra också, me like! :-)

Ha en fin vecka!

Många kramar
Bitte

Snäckskalsdalen. sa...

Michelle har ett underbart hår och en fantastisk fläta och jag har alltid önskat mig sånt hår...! Faktiskt! Tjock fläta och ljust!
Agneta kram

Silje Marie_OtheliesHjem sa...

Hei på deg;)
For en herlig hest og historie;)
Den skulle jeg også gjerne hatt i stua mi!
Fine kvelden til deg!
Klem fra meg;)

LantlivsAnette sa...

Min kommentar försvann...men i alla fall så ville jag säga att hästen är såååå fin..vilken lycka att komma över en sån !! Tack för den fina kommentaren inne hos mig..
Kraaam Anette