söndag 17 mars 2013

Ett gammalt album.


Över helgen var jag var hemma hos min mamma och fann ett vackert album med gamla foton.  Det var mest foton på vuxna som var allvarsamma och mörkklädda, människor som vi inte längre har en aning om vilka de var. Albumet har tillhört min styvfar som tyvärr inte finns med oss längre, han kanske kunde berättat. Tänk att man inte gör det man tänker, innan det är för sent! En liten notering på baksidan är till stor hjälp för kommande generationer.























Det fanns foton på barn också. Det som är intressant med dem tycker jag är deras ansiktsyttryck och utstyrsel. Faktiskt så såg flera av dem riktigt glada ut, trots sina kläder! (alla bilder går att förstora)



Jag blev också glad när jag upptäckte att en av malvorna här hemma står i full blom!

Nu har jag två oxveckor framför mig på jobbet, så inlägg och kommentarer kommer inte att dugga tätt.

Tack för alla era kommentarer! Det här med bloggvärlden är så roligt även om tiden ibland inte räcker till. En tröst är ändå att med ljuset finns det mer tid att fota.

Kramar till Er!
Cia



23 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Moro å se på gammle fotografier , men man blir litt nyskjerrig / nyfiken på hvem det er bilde av . De ser så staselige og stivpyntete ut , det var nok en høytidstund tenker jeg. Se der ja , da kom Stuelønnen i blomst igjen, så nydelig ! Ja vi vet jo det , at etter vinter kommer vår , for både blomster og mennesker. God klem til deg .

Hulda sa...

Så spennende å eie et slikt gammelt album med bilder fra "det var en gang..". Så sjarmerende! Moren min har et lignende album etter sin mor. Har alltid likt å se på bildene i det.

Fågel Blå sa...

Vilket vackert gammalt album,, vad härligt att titta på så gamla bilder!
Åhhh vilken ljuv malva!
Önskar dej en fin Söndagkväll
Kramar Kathrine

Tidevarf sa...

Gamla album är så vackra och spännande på nått sätt.

Hoppas allt bra med dig.
Kram
Anneli

Här är gudagott att vara ! sa...

Välkommen hem igen ♥
Jag förstår inte hur du gör...Du får varje foto som du tar att se magiskt ut ! - Se bara så otroligt vackert solstrålen vilar på det gamla underbart ljuvliga albumet !
-Lär mej hur du gör !!!
Jag tror att dom flesta har samma problem som er med alla gamla foton på människor som ingen vet namnet på...Jag har suttit med mina föräldrar och fått dom att skriva på baksidan av dom gamla foton dom har...
Skickar en stor kram till dej fina bloggvän !
Anneli

Monika sa...

Oooooooohhhh! Sååå vackert! Både album o blomma!

Tack så hjärtligt för de trevliga kommentaren. Man brukar ju säga.....

"Hugg din egen ved, så värmer den dej två gånger"

Ligger mycket i det. Jag orkar inte heller klyva med yxa. Iaf inte mer än några få bitar. Jag, däremot brukar stå i timmar vid den elektriska vedklyven då och då. Jag gillar det, man står där i egna tankar. Och på nåt sätt så är det avkoplande. Skiner då solen gör det ju sitt till också :o)

Ha en fin vecka!
Kram
Monika

Vit Hortensia sa...

Såååå fint album...bara albumet i sig är ju en skatt!
Ha det så bra, trots kommande oxveckor :)
Kram
Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så vackert album. Det är annat än dagens foto-förvaring.
Ha en skön söndag
Kramar
AnnaMaria

Huset bakom lindarna sa...

Ja, vilka minnen som ryms i alla gamla fotografier. Ibland önskar man att de kunde berätta vem de var. Din blomma är helt fantastisk. Du undrade i en kommentar om vårt kök. Vi håller på att renovera lite här och där i hela huset, så än finns inget fint att visa, hoppas vi blir färdiga någon gång! Kram/Finas mammis

Anonym sa...

Oj så fint gammalt album!Jag har sett ett liknande någon gång, men jag minns inte var.Blomman är underbart vacker! Vi har sol och kallt , men nu måste det bli lite mindre kallt hoppas jag. När dina oxveckor är över, kommer våren. /Kers

Vit Hortensia sa...

Dina kommentarer är också guld värda Cia :)
Stora kramen till dig!
Birgitta

Annas röda stol sa...

Wow!! Vilken skatt och så vacker grön färg. Ha en trevlig kväll. Kram Anna

Cat sa...

Oj, blommande malva, vilken lycka ;-)
Härliga gamla fotografier, det är helt underbart att sitta och titta i riktigt gamla album. Jag har också ärvt några stycken, tyvärr vet jag inte heller vilka personerna är (men jag vet att de är släkt på min mormors och morfars sida).
Ha de gott. Kram, Cat

Ewa`s Galleri sa...

Visst är det spännande med gamla fotoalbum,man förstår ju att det var något stort när de skulle till fotografen, skillnad mot nu när man knäpper bilder för fullt varje dag
Synd att man som sagt inte tar reda på något om personerna på bilderna innan det är för sent
ha en riktigt bra vecka

Unknown sa...

En bild säger mer än 1000 ord!
Vilken skatt!
Kram

Chokladvillan 1910 sa...

Min morfar hade också ett gammalt fotoalbum hemma men han visste inte vilka det var !? Nu är han borta & albumet också...synd ! Jag antar att det tog tid med fotograferingen & därför ser alla så allvarliga & stela ut. ;) Det är så vackert med gamla fotografier. Extra kul är det ju förstås om det är släkten. ;)
Må så gott & jobba inte ihjäl dig !
Kram Anki

hagagården sa...

Halloj
Vilket härligt gammalt album,så fint med gamla foton.
Stora kramen till goa du.
Ninni

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vilket otroligt vackert gammalt fotoalbum. Visst är det kul att titta på gamla kort, speciellt om det är gamla släktingar...

Kraam
Petronella

Jenny sa...

Så vackert album! Jag har skällt på mina föräldrar för att de inte skrivit vid fotona alla gånger, och nu är det försent.

Kram,
Jenny

Yvonne sa...

Det är väl så långt från dagens album man kan komma. Dom här gamla är ju underbart vackra. Och har man sen turen, som du har, att det finns vackra gamla foton i också så är lyckan gjord. Det spelar ingen roll att man inte känner igen personerna. Det hade ju så klart varit roligare. Men att studera människorna och kläderna sätter igång fantasin. Grattis.
Hälsningar Yvonne

Lily sa...

Så vackert album! Förstår att du blev glad när du såg malvan :)
Ha det gott
Kram Lily

Nya Anno 1900 sa...

Helt ljuvligt, både utanpå och inuti.

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej finaste Cia.
Hoppas att allt är bra med dej ♥
Önskar dej en fin helg !
Kram Anneli