måndag 13 augusti 2012

Lövparken
I helgen besökte en väninna och jag Lövparken i Fagersta. En liten välskött handelsträdgård med visningsträdgård och servering. Det var ett inspirerande besök med massor av fina växter och trevliga möten, inte minst med Maria som äger och driver stället. Affärslokalen är bedårande och ligger i en gammal ladugård med anor från 1600-talet.I trädgården fanns prunkande rabatter och många olika klematis, en växt jag vill ha fler av. Och så den söta höstanemonen som är en nyupptäckt blomma för mig. Jag skulle vilja göra som humlan på bilden, en närstudie!Själv börjar jag jobba den här veckan. Jag vill inte! Absolut inte! Nej!
Jag kan tänka mig ett liv utan dessa rutiner, ingen ringklocka eller tider att passa och välkomna tillvaron lite mer som den kommer. Så känns det nu.
Jag har ändå ett jobb att gå till där jag dessutom trivs, jag förstår ändå inte att arbete tycks vara det centrala i livet. Det finns väl viktigare saker som skulle kunna få mer utrymme och tid? 

Önskar Er en fin start på veckan!
Cia

16 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fint ställe du var till och tittade på blommor, höstanemonen blev jag förtjust i. Jag är ledig den här veckan också, men den kommer gå fort. Sen sitter man där på söndag med lätt jobbångest, fast jag gillar mitt jobb jättemycket också. Men man vänjer sig snabbt vid lediga dagar, och så blir det så här vartenda år.
Men snart är vi inne i jobblunken igen, phu....
Varm kram
AnnaMaria

STENLYCKA sa...

Godmorgon Cia!
Sitter en liten stund framför dator och tittar in till dig innan jag börjar jobbet. Andra veckan för mig och jag har så smått accepterat att det inte är semester och härlig ledighet längre.
Vilken underbar handelsträdgård ni besökte där skulle jag gärna göra ett besök. Vilka vackra blomsterbilder du har fångat med kameran!
Ha det nu så bra med jobbet det går rätt så bra bara man har kommit igång!
Kram Raina

Solstrimmor sa...

Nästa gång jag passerar Fagersta ska jag minsann leta reda på den trädgården! Du kan inte ana vad det är underbart att ha jobbat "färdigt"! Tänk vad du har mycket att se fram emot:)

Hoppas din vecka blir riktigt rolig!
Kram Eva-Mari

lisashus sa...

Vilken underbar trädgård och så fina bilder du tog!

Jag förstår precis ditt resonemang kring jobbandet, även om man trivts, men det är just detta att inte få rå om sin tid!
Jag säjer som Eva-Mari - du har mycket att se fram emot!
Önskar dej en fin start på veckan och innan du vet ordet av är du inne i ruljansen igen!:)
Kram
Lisa

Jenny sa...

Nog hade jag kunnat vara ledig någon vecka till, men samtidigt är det lite skönt med lite rutiner igen. Har en vecka till i september att se fram emot. Höstanemoner är så fina men de vill inte hos mig, i år har jag satt tre stycken och hoppas innerligt att det ska lyckas den här gången.

Kram,
Jenny

Tina sa...

Jag har kommit igång ordentligt nu, både på jobb,med löpning och rutiner. Känns helt ok, det går ju mycket lättare nu när vädret är så fint dessutom. Jag försöker njuta av de fina kvällarna!

kraam

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh så underbart ställe, ditt måste jag åka!
Tack för att du delar med dej av dina smultronställen,, ich för att börja jobba, men det är som du säger man får vara glad att man har ett arbete att gå till.
Hoppas din arbetsvecka blir fin.

Kramar Kathrine

Stina sa...

Ser att du varit till min lilla stad och hälsat på :) Visst är det ett underbart ställe och inte blir det sämre av att Mia och Peter är väldigt trevliga.
Hoppas du besökte väl vår vackra hembygdsgård och butiken där...

Såg att din dotter rest hem igen. Vet hur jobbigt det känns. Jag är jublande glad för min dotter och hennes familj kommer hem till Sverige 18/9 för att bosätta sig bara 30 min bilfärd från mig :)
Blir liiite närmare att hälsa på då :)
Känns gott efter att hon tillbringat åtta år i Australien....mamman jublar :)

Ha det gott
Kram Stina

Unknown sa...

Roligt att du slår ett slag för lövparken! Har varit där två gånger i sommar. Verkligen helt underbart!Fina bilder har du tagit! Får njuta av dem i dag när det regnar igen och jobbet, som sagt, drar igång i morgon.
Kram.

Tinas bo sa...

Härliga bilder!!

ja det vore skönt om inte arbetet tog upp så mycket tid... hihi
men så länge man inte vinner en hög med pengar så får man väl knega på.... suck...

Ha en fin vecka
Kraaaam Tina

Vardag och flärd sa...

Ja, varför ska jobbet vara en så stor bit av livet? Jag stortrivs på mitt jobb och vill inte vara av med det men lite kortare arbetstid skulle vara kanon!
Ha det fint!
Kram Eva

Vitspets sa...

Vilket fint ställa ...
Vilken dårlig bloggvän jag har varit den här vecka
Hoppas du mår bra
Kram Karina och Spöket

Vardag och flärd sa...

Svar: Jo, jag ska bli mormor också men det är ännu så tidigt så man vill inte ropa ut det än!
Kram på dig!
Eva

Anonym sa...

Visst är det bra med arbete, men det inkräktar ju så förbenat på fritiden:)
M

Viola sa...

Vilket härligt och mysigt ställer :) hoppas första jobbardagen gick bra...kram VIOLA

coco sa...

i am intrigued by your garden photos. so many beautiful things here.