onsdag 28 januari 2015

Skafferiet sväljer en hel del!


Dörrarna är målade, skafferiet är ganska fullt och nu fattas bara glasen.


En skylt med uppmanande text finns där inne. 
Men här är det jag själv som drar in pengar till maten, bär hem och äter upp den!


Det är roligt att fylla skafferiet med annat än mat också!



Fem hyllor på höjden ger en hel del utrymme.


Jag är så lycklig över mitt fina skafferi!




lördag 24 januari 2015

Tid.

(Lite symboliskt att jag inte fått dit visarna!)
Dagarna går med en rasande fart och jag tycker jag varit på väg någonstans hela veckan. Därför har det varit dåligt med blogginlägg och besök hos er.


Jag märkte inte när pärlhyacinterna slog ut...


Jag hämtar energi med hjälp av pressad blodapelsin, så gott!


Är på väg igen och passar på att önska er en fin helg. Liljorna är till er!

söndag 18 januari 2015

Nya gardiner i naturmaterial!


När jag kikade ut på verandan såg jag dessa fina snögardiner, men hur kan det hela hänga kvar!?


En lång gardin utanför alla åtta fönster, otroligt tycker jag. På eftermiddagen gick de av... men det var spännande så länge det varade.


Jag är så trött och ledbruten efter helgens målande. Nu blir det en paus med lite lyx som kommer att få ta tid, det är ju söndag.
Ni hade så rätt, hyllplanen får vara som de är sedan de skurats. Härligt med synpunkter!

Önskar er en fin söndag och start på veckan!
Kramar /Cia

onsdag 14 januari 2015

Handgjort.



Hörde att näver och andra hemslöjdsprodukter är aktuella igen. Även om jag inte bryr mig så mycket om trender så påverkas jag ändå på ett eller annat vis. När jag hade butik var formexmässan årets höjdpunkter för inspiration.
Mina näver- och rotarbeten har stått undanplockade men kanske kommer mer till användning nu.



Något som alltid finns hos mig är knäckebröd! Men det ska helst vara handgräddat från Skedvi. Tack vare ett stort engagemang är ett litet bageri i närheten i gång igen.
Det var flera som undrade om Drakblod och Frangulabark. Ända fram till början av 1900-talet kunde man på apoteket köpa drakblod som medicin mot sjukdomar och Frangulabark hade en laxerande verkan. Inga läkemedel som finns att söka i Fass!

Har ni också märkt att dagarna är lite längre? Nu är Solfilmen är den bästa underhållningen!

Ha det bra! /Cia



söndag 11 januari 2015

Drakblod i skafferiet!



Det är lite roligt att hyllplanen kommer från en annan lanthandel, jag hittar prislappar på allt från korv till ärtor på burk.



Jag var inte nöjd med att det var två olika konsoler men har hittat nya på nätet så de till höger har bytts ut.


Hyllplanen ska skrapas och målas men jag kunde inte vänta, det blir ett senare jobb. Nu står de gamla apoteksburkarna med drakblod och frangulabark på en av hyllorna. Det är så roligt att få ställa in burkar och annat.


Muren ska kalkmålas, ett lager är gjort men det syns inte alls! Men nu väntar annat jobb, snöskottning! Stormen Egon kom med stora snömängder men annars drabbades vi inte så hårt. Ha det så bra!



onsdag 7 januari 2015

Gamla mattor.


För en tid sedan fick jag en trave trasmattor av en god vän, vilken lycka! Jag använder gärna mattor under vinterhalvåret.


I högen fanns även långa och gamla ripsmattor som de tre till vänster. Några måste tvättas men alla mår bra att dammas av och hänga ute ett tag.


En som får energi av frisk luft är Zinja men det blir bara korta stunder hon vill vara ute. Är jag med får hon fnatt och ska visa allt hon kan. Jag har svårt att hinna fota henne då hon tokspringer både högt och lågt.



Hon smälter väl in i naturens färger. Man kan se på den yviga svansen att hon är på bushumör, det här är nyss före ett språng. Själv är jag inte direkt på bushumör, jag är på väg till jobbet! 

söndag 4 januari 2015

Snart vardag igen.


En liten men betydelsefull förändring, ser ni överljuset? Nu ska jag leta på gammalt glas för något annat vill jag inte ha.Och så är dörrlisterna grundmålade men dörrarna får vänta till sommaren.


En skafferidörr är skrapad, vilket jobb! Men jag hade tur då det endast var två lager färg, den blanka och blå färgen verkade vara servalack.Om pardörrarna inte stått alldeles intill en annan dörr kanske de hade fått vara så här utan färg. Men, nu blir de vita som de övriga dörrarna.
I morgon är det vardag igen, på min lista står det bilbesiktning. 
God fortsättning på det nya året!