torsdag 31 januari 2013

Förspilld kvinnokraft?

virkat överdrag till galge

Absolut inte! Min farmor virkade och klädde galgar med garnrester, vackert tycker jag. 


Har någon hört talas om förspilld manskraft? Tror inte det.
Förutom att de är vackra att se på så fungerar de utmärkt då kläderna hänger kvar på galgarna, även den silkigaste blusen. Jag tror faktiskt jag ska leta på lite garnrester och virka till fler galgar, men då ska det vara trägalgar.


Mellan mig och plastgalgar råder det krig! Kläderna hänger inte kvar utan de där långa banden som finns isydda i plaggen. Ni vet de där som kryper fram från halsurringningen och lägger sig som konstiga bandmaskar på framsidan. Kriget har utökats till att klippa av de långa öglorna. 

Önskar er en trevlig helg redan nu!

Cia




måndag 28 januari 2013

Min önskan!


Det finns flera vägar hit och jag är på väg till er. 


Vi skulle diskutera om den stora granen skulle tas ned eller om den var tänkt som ett vårdträd.



Kanske får jag hjälpa till att måla förstukvisten med en bra linoljefärg.


När vädret tillåter skulle vi sitta ute och fika, länge och ofta.


Den fina stentrappan skulle rättas till och komma på sin plats.


Jag skulle kunna skära till glas till de tomma fönstren där uppe på vinden. Och ni skulle självklart låta ett fönster få vara, så att ugglan kan bo kvar.


På vintern när jag kommer den här vägen kan det vara oskottat men det är alltid upptrampat av både människor och djur. Ni ser mig på långt håll från köksfönstret.


Undrar om ni fortsätter att använda dasset, eller kanske det har blivit något slags förråd.


Jag skulle aldrig mer få tanken att bära hem några stenar varje gång jag går förbi ruinen. Den är inte "min" längre.


Säkert skulle jag hålla utkik och tipsa om begagnade fönster, med spröjs så klart.


Dörren skulle vara stängd under vintern men alltid stå öppen under sommaren.


Kanske jag skulle få vara med och röja en massa sly innan projekt orangeri påbörjas.


Jag skulle hjälpa till att plocka upp de slaggstenar som rasat från väggarna och de måste muras upp igen innan taket kommer på plats. Blir det plast eller har ni råd med glas?


Aldrig mer isiga fönster och inne i värmen skulle mina nya vänner bo, kanske det är Skorpan eller någon annan av er som brukar kika in på min blogg.

I drömmarnas värld är allt tillåtet!

Cia

lördag 26 januari 2013

Av med täcket.



antikt täcke

Under en vecka med väldig kyla kom det gamla täcket till användning, men nu åker det av! Äntligen blir hundpromenaderna återigen ett nöje och hunden går som vanligt på alla fyra ben. 
Jag har haft bilen på verkstaden en längre tid och fått skjuts till jobbet väldigt tidigt och sent hem. Det har därför inte funnits ljus till att fota eller ork till bloggen.


Det som ändå tagit mest energi är att min dotters valp i Australien, den kommer från ett hundhem för övergivna hundar. Hunden heter Inca och betyder verkligen allt för min dotter! Hon har en blogg och du kan läsa om dem HÄR.
Den var besiktigad men det visade sig att den led av allvarliga höftledsfel som måste opereras omgående, chanserna att bli helt frisk var stora så att avliva valpen var otänkbart. En höft är nu gjord men den andra höften återstår. Försäkringsbolaget tänker inte ersätta operationerna och det här är en ekonomisk katastrof för henne, och oss! 
Varför ska man alltid behöva föra en kamp mot försäkringsbolag?

Idag tar jag en längre promenad med hunden och jag tar med kameran, kanske blir det några bilder.

Öskar er en fin lördag fri från alla bekymmer!
Cia




lördag 19 januari 2013

Rapport från köket.

.


Tusen tack för alla kommentarer, jag blev så berörd! 
Eftersom jag bor själv tror jag också att jag måste klara allt själv, att det ska vara så. Jag har så oerhört svårt att be om hjälp för då betraktar mig själv som svag och kanske därmed sårbar. Inte för att jag tror någon skulle utnyttja det, men jag vill kunna känna mig stark!
På skafferiskåpet hänger Håkans fina kalender, snart går vi in i vecka fyra och jag kan lämna förra skitveckan bakom mig.

köpmandisk

Så många vänner har ställt upp, hjälpt mig och hört av sig att de finns till hands. Och till detta läste jag era kommentarer, inte undra på att hjärtat bubblar! Känner mig både trygg och uppskattad!


 Som grisen som blev kvar efter jul, en överlevare tack vara alla vänner!

Varmaste kramen till Er! 
Cia


fredag 18 januari 2013

Vecka 3



Den här veckan kunde jag gärna ha hoppat över! Det är fredag och jag borde känna mig glad men jag är bara trött efter en helknasig vecka. 
Känner mig som en  ensam växt med några få blad som klarat vintern, inte en enda blomknopp, den har bara lyckats övervintrat. 
Jag skulle vilja göra ett positivt inlägg, ni vet som man oftast känner sig efter veckan men luften har gått ur mig, jag har imploderat! Det är väl så det heter när explosionen går inåt?



Det blir läge under filten för att hämta energi. Först vill jag tycka synd om mig själv ett tag innan jag kan börja fnissa åt allt elände som hänt. "En olycka kommer aldrig ensam". Förbannad stadiet är redan passerat!

Ingen fara, jag vet att jag reser mig. Kramar till er där ute, skönt att ni finns! I helgen blir äntligen tid för besök hos er. 

Önskar er en trevlig helg!

Cia

onsdag 16 januari 2013

Jag har slutat samla burkar!

gamla plåtburkar

Under många år har jag samlat fina plåtburkar i olika modeller. Eller kanske jag har haft mani, undrar när samlandet övergår till det? Jag vet att jag har ytterligare någon i den här modellen med glas på ovansidan. Därför ska det mycket till innan det blir någon fler!


Men visst var det mesta mycket finare förpackat förr!




Som dessa tändsticksaskar, det är riktigt spännande att se de gamla etiketterna. Kolla de två hundarna som verkar spela falskt med apan!
Är det bara storleken på föremålen som gör att 7,8 burkar känns mycket mer än 14 tändsticksaskar? 

Tja, är det någon som tänker kasta en burk med glaslock så kan jag tänka mig att ta hand om den...!


I inlägget med barnkängorna hängde de på en barnstol så det var svårt att se storleken på dem. Nu gör jag ett tekniskt bildbevis och jämför med tändsticksaskar. Förresten det kanske inte är så känt längre, vad jämför man med nuförtiden? Ett känt mobilmärke kanske.

Önskar er en fortsatt bra vecka och lyllosar ni som ska till Formex!

måndag 14 januari 2013

Att få leka lite.


Jag kommer aldrig att sluta leka, för det är väl en lek att arrangera fåglar i en gammal fågelbur? 
Efter domherrens ofrivilliga besök satte jag in gamla julgransfåglar i en bur, men nu är även de nerpackade bland julsakerna.



Ingen frisk fågel kommer att tvingas in i någon av mina fågelburar, men så fick jag syn på de här fina fåglarna hos  Fröken Anker. De är inte sjuka utan helt konstgjorda liksom de rostiga fjärilarna.

När jag tänker på den skadade domherren som tillslut blev frisk vänder jag på ordspråket och det måste bli;  "Bättre tio fåglar i skogen än en i handen!"

Idag när det är -18 här tänker jag på alla småfåglarna ute i kylan. Vi som börjat mata dem fortsätter med det, här går det åt ca 4 liter frön varje dag. Jag tror det var billigare när jag hade häst!

Önskar er en fin start på veckan!
Cia




lördag 12 januari 2013

Sista paret ut?



Det var inte länge sedan jag hade ett inlägg med barnskor. När jag kommer över något gammalt par blir jag både berörd och glad och det var precis så jag kände när jag såg det här paret!

antika barnkängor

De fina gamla barnkängorna kommer från Suedeco och de var förpackade i den gamla kartongen.


Den antika hästen däremot låg under en verandatrappa som skulle renoveras. Trots att den bara har tre ben är det en kär ägodel här hemma. Jag är säker på att det ligger många skatter under hus med torpargrund, ni vet de med kattgluggar. Säkert finns det en hel del intressant där!

Trevlig Helg!

Cia

torsdag 10 januari 2013

I väntan på inspiration.


Flitens lampa lyser inte just nu, jag tar bara fram gamla tyger och tänker vad de skulle kunna användas till men sedan blir det inte mycket mer.



Det gamla skrivbordet är från ett loppis i somras, det är både praktiskt och vackert i sin form. Kanske de mörka lådorna har den ljusare färgen under, det vore perfekt! Jag tycker om den här arbetsplatsen och jag vill gärna sitta vid ett fönster och kunna se ut när jag jobbar. Arbetsrummet är nu genomstädat och väntar bara att inspirationen ska komma inflygandes. Det blåser hårt därute!

Kram till er!
Cia


måndag 7 januari 2013

Frosseri!


Jobbet är igång igen och nu får det vara slut på frosseriet!


Det är så många som lovat sig själva att börja träna, det borde jag också.


Av mina goa grannar har jag fått massor av härliga ostar. Gudomligt gott när de fått ligga framme i rumstemperatur ett tag, lite annat tilltugg och ett glas gott rött vin.
Varför börja träna just den här måndagen!


Allt gott till Er!

lördag 5 januari 2013

För länge sedan.




antika barnskor

Använda och nötta barnskor är något alldeles speciellt tycker jag. Slitna fram vid tårna, väl använda och säkert ärvda mellan syskonen. De är bara 12 cm och har med all sannolikhet används av krypande barn, som ändå skulle se ut som små vuxna.


Jag fann de fina kängorna hos Aunt Molly´s och de är från den Viktorianska tiden.


Den här damen är nästan från den tiden också. Det är jag! Ni har aldrig sett någon bild på mig tidigare för jag bloggar av olika orsaker anonymt. Fotot är från en kort period i mitt liv då jag var mörkhårig och det var som sagt för länge sedan, jag tror ingen skulle känna igen mig idag...

Önskar er alla en fin och ljus helg!

fredag 4 januari 2013

Blått och rosa.


Solnedgång ska upplevas och inte ses på bild men jag ville visa er att himlen har fått färg! Inte jämngrå utan blå och rosa i olika nyanser. Är det inte lite vår i alla fall?
Egentligen hade jag tänkt ett annat inlägg men hade missat en inställning till kameran, så jag gör ett nytt försök i morgon.


Igår kändes det extra gott att få läsa era kommentarer. Att få delge någon annan sin frustration kändes nödvändigt, tack för att ni läste och ännu mer att ni tog er tid att skriva! Det löser sig säkert och det är inte pengarna, det är maktlösheten som är värst. Nu är ärendet hos ekonomiavdelningen hos bolaget.

När jag ser på bilden blir jag påmind om kommande fight, att få telefonledningen flyttad. Det kommer att gå för jag ger inte upp i första taget!

Kanske vi ses i morgon, jag önskar er en trevlig kväll!
Kramar till er!


torsdag 3 januari 2013

F-bolag!


Tänk att det ska vara så förbenat svårt att ha att göra med försäkringsbolag! Bolaget har betalt tillbaka en del av en bilförsäkring, är vänliga och talar om beloppet och jag har fått två olika inbetalningsdatum - men pengarna har inte kommit in på kontot. Till vilket konto har de skickat dem? Nej, det får de inte tala om! De kan inte ens bekräfta mitt konto, möjligen clearingnumret. Knappt jag tror det är sant, snacka om moment 22. En stor del av eftermiddagen igår gick till mail och telefonkontakt och jag kände mig alltmer som ett rivjärn!



I morse vakande jag som en fullblodshäxa, ringde igen och först nu förstod de att beloppet inte kommit in på mitt konto, de skull kolla med ekonomiavdelningen... Det var det jag ville få dem att förstå vid mitt första samtal. Hur svårt kan det va!
Jag har vare sig lust eller tid med tjafs, jag skulle ju städa klart i arbetsrummet! Nu tar jag ett djupt andetag och går in där och städar tills de ringer. 

Är ni kvar? Kände att jag behövde skriva av mig.

Önskar er en bra dag, utan tjafs!