lördag 30 juni 2012

Livet på verandan.





Sommartid skulle vi bara behöva verandan och badrummet. Det är här vi lever nu även om inte allt är riktigt klart. Leodins säng från lilla verandan har kommit hit för nytt golv ska läggas även där. Men han vill inte sova i den när den står på fel plats! Jag lånar den ibland och det har blivit mycket lyssnande på regnet...
Ha en skön helg alla ni fina som kikar in här!

torsdag 28 juni 2012

Vintage klänning


Nu luktar det så där gott i min dotters rum som det brukar när hon är hemma. Det syns också för det ligger kläder lite här och där... fina kläder. Jag tycker det är så roligt att att hon har det intresset, vem hade inte det i den åldern?

Hon bor i Australien och där har hon hittat många vackra vintagekläder, dessutom till rimliga priser.  Den här klänningen kunde jag inte låta bli att sätta på en av provdockorna. Materialet är äkta silke och sydd med vackra detaljer. Hon passar så bra i den! 


Det var länge sedan jag hade det midjemåttet och kunde ha den storleken, men det är väl tidens gång...
Även en väl utslagen bukett har sin skönhet!

tisdag 26 juni 2012

Vi trivs!


Så här ser det ut väldigt ofta nu, de sitter bredvid varandra i soffan, pussas och kramas. Det är inte många stunder dottern kan jobba med datorn innan Leodin buffar och vill ha uppmärksamhet.

Puss och kram från oss!

lördag 23 juni 2012

Gissa vem som var med?

( foto Vanilla)

Jo, Leodin. Det var en överlycklig hund som fick återse sin lill-matte och naturligtvis var han med på midsommarfirandet!

Önskar er en fortsatt fin helg.

fredag 22 juni 2012

Trevlig Midsommar!


Förr brukade jag växtfärga på somrarna, det var så trivsamt att samla växter, elda under grytorna och få till olika färgbad. Härva efter härva i vackra färger som sedan hängdes på tork. Det var då jag verkligen fick lära mig olika växters namn och de kunskaperna sitter.


När jag var ännu yngre pressade jag växter, det var tidningspapper med plank och stenar som tyngder. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var magiskt! Det var min första fröken i skolan som visade hur en växtpress fungerar och hur hon sedan gjorde tavlor med växterna.





Då blir det sju olika växter under kudden då!
Efter midsommar tar jag lite semester och inläggen blir mer sporadiska och inte lika ofta.

Önskar Er alla en fin Midsommarhelg!


torsdag 21 juni 2012

Utanför ramarna.


Kommer ni ihåg min tavla? Något har hela tiden känts fel och vet ni, det var ramen! Nu har jag tagit bort den och tavlan känns rätt. I mars tog jag bilder men inte en enda där den fula ramen syntes. Det var inget jag tänkte på då, ibland gör man rätt utan att vare sig förstå eller tänka.

Här kan ni se inlägget från mars.





Jag har googlat på namnet CA Percy som signerat tavlan... och jisses! Målaren är förmodligen den Carl Arvid Bergström-Percy från Örebro som DN skriver om från 1943;
"En brottsling som avtjänat långvariga fängelsestraff för förskingring, misshandel och förfalskning av tavlor. Den häktade var då i 50-års åldern och hade tidigare uppträtt på cirkus som domptör."
Jag kan inte tycka annat än att hela historien är lite spännande!



Nu kan man säga att både konstnären och motivet hamnade utanför ramarna.
Men måla, det kunde han!

tisdag 19 juni 2012

Ännu en tratt!


Gamla grammofoner kan dyka upp på loppisar men sällan bara tratten,  jag hade tur igen! Min systerdotter tyckte om idén med trattarna som lampor så den här blir hennes.


Ni kanske kommer ihåg de andra trattarna jag hittade i höstas? (du kan klicka på länken)


Något jag däremot inte hittat är tidningen Lantliv där min inredningsaffär/cafe/trädgård var med i ett reportage från Bergslagen... ja, ja, förr eller senare kommer den fram. Det skulle vara roligt att visa er då det var flera som ville se reportaget. 
När jag letat har det slagit mig är hur enormt många inredningstidningar jag köpt genom åren! Jag vill inte tänka på, eller ens uppskatta, hur mycket pengar det rör sig om. Nu får jag nöja mig med två prenumerationer och besök på biblioteket bland alla deras tidningar. Eller tjuvkika i affären!!! Har ni samma last, ja att köpa tidningar då, eller kikar ni i affären, också?


Tillslut måste jag visa er det här; vad ska man säga...är det tidens gång eller ska man bli bedrövad?
Själv är jag tvärsäker på den vänstra gruppen.
Snart är det Midsommar och jag ska löva ingången och ägna mig åt den högra gruppen.

söndag 17 juni 2012

Min dotter och vår hund.

 (photo by Vanilla)

I dag fyller min dotter år! Ett stort grattis! 
Jag lånade en bild som hon tog för något år sedan, jag tycker så mycket om den. Här sitter vår älskade hund helt stilla mitt i natten på byvägen. Den hunden gör allt för sin lillmatte. Om han bara visste vad som väntar på torsdag...! Men han förstår att det är något på gång när vi står där på perrongen och tåget kommer in.
Önskar alla en fin söndag!


lördag 16 juni 2012

Att sova gott i 540.


På torsdag kommer min dotter hem från Australien, äntligen!!! Som jag har saknat och längtat! En till som brukar få glädjefnatt är hunden!  På torsdag sover hon här i sitt rum i sin gamla järnsäng igen. 


Första järnsängen ropade jag in på auktion när jag var arton år. Den auktionen glömmer jag aldrig för auktionisten och publiken skrattade åt mig!  "Vad ska jänta med den till?" Den blev billig för jag var den ende som ropade, sängen blev min för tio kronor. Jag kan ju berätta att mina föräldrar undrade detsamma, vad skulle jag med den till -  sova i såklart! Lyckligtvis har jag och min dotter samma smak.


Den här kostade dock lite mer. Om man ska ha en bra madrass kan det bli dyrt för ofta har sängarna lite udda mått. Och jag gillar detaljer som porslinshjulen. Att den är numrerad sätter igång fantasin, kanske den en gång i tiden har stått på ett hotell bland 540 andra sängar.  


Jag skulle ha målat golvet men det hann jag inte, det får bli en annan gång. 

Om två veckor kommer den andra efterlängtade juvelen hem från USA, då är vi tre lyckliga som tar emot henne!

Önskar er en trevlig helg!

fredag 15 juni 2012

Katten och jag.


Min katt heter Zinja och kan vara världens goaste och då ser hon ut så här på ögonen, då älskar jag henne.


Men när hon har den här blicken är hon inte rolig, hon jamar och låter oavbrutet. Stackars mig och hunden, vi gillar inte henne alltid! Hon är av rasen oriental bengal någonting...  jag fick henne för många år sedan. Jag kan väl säga att nästa katt blir av en annan ras!
Någon har sagt att ju kortare päls ju mer aktiv katt och jag tror det ligger någonting i det. Jag har aldrig haft en sådan hyperaktiv och påhittig katt, en period tog hon bort proppen i handfatet, en period skvätte hon toavatten osv. Inget skåp är omöjligt att öppna och riva ut allt som finns. Det råder trots allt en slags kärlek till Zinja, hon är som hon är...



Det är fredag och jag vill dela med mig av den fina buketten jag fick av mina härliga arbetskamrater.

onsdag 13 juni 2012

Några detaljer.

Saltströare, de två till vänster är pyttesmå,

Hissgardin i samma tyg som jag klädde asken i utlottningen.

Loppisporslin på tallrikshylla från Mig och Alice. Säter.
Idag hoppar både text och bilder som de vill när jag ska göra ett inlägg, det är så irriterande för jag är rädd och har bråttom härifrån! Ja, jag är åskrädd och molnen hopar sig och blir otäckt mörkblå med lite lila inslag. Bor man på landet känns det närmre på något konstigt sätt. Nu ska jag stänga och dra ur alla sladdar för att inte riskera något.
Hej, hej, hej, hej...




söndag 10 juni 2012

Vem tar över penseln?



Igår blev verandans väggar färdigstrukna, nu återstår taket och alla lister. Den första strykningen gjorde jag innan pärlsponten spikades upp och sedan strök jag den två gånger på plats. Jag började förstås att kvistlacka, eller som jag råkade säga; kvastlicka! Tänk att vissa ord är så mycket enklare att säga i en annan följd... Jag är helnöjd med resultatet och hoppas att fler har inspirerats att måla med äggoljetempera. Har du frågor eller vill ha tips och råd, gå gärna in på OVOLINs hemsida.


Då säger jag Grattis Lisbeth, med fina bloggen Designe, burken är din! Det var din lott jag drog bland alla 46!
Maila mig din adress och gå gärna in på OVOLIN först och välj kulört.
gamlaaffaren@gmail.com

Kul att det var så många som deltog i tävlingen, tack alla ni!

fredag 8 juni 2012

Min lilla vrå.


Här ute på verandan kommer jag att tillbringa större tiden av helgen. Kanske målar jag väggarna en omgång till eller också blir jag sittandes i korgstolen. Nej, när orken efter veckans arbete kommer tillbaka sätter jag säkert igång med något. 


Pärlsponten är nu målad två gånger, jag är helnöjd och fortfarande lika såld på äggoljetempera! 


Glöm inte utlottningen av en burk färg, på söndag kväll får vi se vem som vunnit.

Då vill jag önska er alla en trevlig helg!


onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen.


Ett inlägg idag med en annan av mina sittplatser. Den smälter in i det gröna och gör inte så mycket väsen av sig. Möblerna är från tiden då jag hade en inredningsaffär tillsammans med en kompis. Vi sålde både nytt och gammalt, trädgård med försäljning, café och andra aktiviteter. Hur orkade vi!?
Det var en rolig tid med mycket tok och upptåg, reparation av huset, auktioner och inköpsresor, släpkärra och spännband. Vi var så stolta när tidningen Lantliv hörde av sig och ville göra ett reportage. Jag tror jag har kvar det numret.
Idag finns det många inredningsbutiker och det är mångas drömmar att öppna eget. För mig är den tiden förbi, nu är jag hellre kund hos er!

Önskar Er en Fin Nationaldag, Sverige är ett underbart land att leva i!
/Cia

tisdag 5 juni 2012

Syrener och trädgårdsmöbler.


När jag tittar ut från verandan ser jag min ek med sina hängen, det är nu lite mer än tio år sedan jag planterade den. Jag får nog börja se upp och hålla den tillbaka; den får inte ta över och bli för stor. Överallt växer syrener, jag älskar den doften och tycker buskarna fungerar bra som häckar. När jag ser de här två färgerna förundras jag över hur perfekt de kompletterar varandra färgmässigt.



I helgen hämtade jag min efterlängtade trädgårsdmöbel som kommer från Värmland. Den trevliga tjejen som sålde gruppen åkte mer än halvvägs för att leverera den! Så snällt. Hon hade hittat möblerna på sin gård och sålde det som blev över, kanske det varit ett café där...! 



Sådana här bryggar-/caféstolar har jag letat länge, jag hade verkligen tur och bordet är också så fint!
Här står möblemanget ute på den förhatliga singelgången. Innan de kommer ut i det gröna ska gräset klippas. Jag ska erkänna att jag har många trädgårdsgrupper så det blir mycket kånkande på möbler, det är fler än en som frågat om jag ska öppna café... kanske det... nej, men vänner får gärna komma på fika och välja plats där de vill sitta.

Nu hoppas jag att vi får sol och värme!
Kramar /Cia