onsdag 30 maj 2012

Pärlspont och äggoljetempera


Nu börjar det bli bråttom för snart kommer mina älskade tjejer hem från USA och Australien, snickarn har lovat att vara färdig med verandan innan dess! Lite panel återstår, ytterligare fem fönster och dörren ska monteras men sen kan jag börja möblera. Jag är redan lite fundersam om jag kommer att dra hit för mycket, ja det är väl bara att pröva och se. Vilka "problem" va!

Jag har kvistlackat och grundmålat panelen med äggoljetempera sedan är det dags för taket, men det får vänta till senare. Jag kommer aldrig mer att måla med linoljefärg inomhus, nu är det äggoljetempera som gäller! Jag är helt såld!!! Färgen ger ett djup och lyster, den luktar nästan ingenting och torkar relativt snabbt. Den är väldigt slittålig och snickaren har till och med målat sina golv med färgen. Panelen ska målas en gång till nu när den är på plats, färgen ser lite blå ut på bilden men den är grå.























Mitt arbete tar oerhört mycket energi av mig just nu. Jag ska ta en kvällsfika och väljer det lite nyttigare och låter bli sockerkakan. Dörren är stängd och låst så nu är det bara att försöka komma i säng lite tidigare än vanligt.

Det här inlägget vill jag avsluta med att tacka för alla kommentarer, jag uppskattar att få läsa dem, att få respons känns så bra. Jag vill vårda er mina kära bloggvänner för jag ser er som mina vänner. När någon kommenterar anonymt sätter min fantasi igång, vem kan det vara, är det någon jag känner?  Tack alla för att ni tar er tid att skriva!  /Cia

söndag 27 maj 2012

Euforisk!


Idag är jag ännu gladare, Loreen vann överlägset! Vilken duktig sångerska med karisma, personlighet och djup. Åhh så glad jag är!
Idag är det även Mors Dag och det ska jag fira med att göra precis vad jag vill. Det är tidig morgon och jag dricker gott rosé vin....ja, jag firar idag!

Ha en fin dag mina vänner
/Cia

lördag 26 maj 2012

Pingst.


God Morgon alla fina, idag blir det en hälsning med lite av det som blommar därute. Det är så oerhört vackert och fåglarnas kvittrande slår alla rekord. Just nu är livet lätt att leva med ett leende.

Jag vill önska Er en fortsatt fin helg!


torsdag 24 maj 2012

Framsidan eller baksidan?


Igår kom paketet med den här fina tredelade gamla spegeln. Jag beställde den HÄR, gå gärna in och kika på allt fint som finns att köpa direkt därifrån eller genom Tradera.


Jag tycker den är så fin och lagom sliten och rostig. Baksidan har fina gamla bilder och framsidan varierar beroende vem eller vad som speglar sig....!


Jag läser att flera än jag fått mindre tid för bloggandet nu när trädgården och utelivet väntar. Inläggen kommer inte lika ofta och det är väl så det får vara den här årstiden.
Ha det så gott i försommaren alla fina! Kramar från mig, /Cia

tisdag 22 maj 2012

Mer auktionsfynd!


Är den inte fin! Jag tycker modellen ser ut som de riktigt gamla cyklarna med jättestora framhjul. Den här barncykeln ska bara få fungera som dekoration, hängandes från taket ute på verandan. Det är lite varning att alltför mycket hamnar där ute nu. Men den här kommer definitivt dit ut!

Ha en bra dag!



söndag 20 maj 2012

Korsetten på!


Igår var jag tillsammans med mina goda grannar på en gårdsauktion. Det var bra väder, trevligt med många bekanta som jag inte träffat på länge och även nya bekantskaper. Fika i gräset, roliga kommentarer och många skratt, som en riktig sommarauktion ska vara!


Jag gjorde några fynd och den här gamla korsetten är ett av dem! Kanske lite sent på säsongen att börja tänka på figuren inför sommaren så .........


Hoppas ni har det bra i försommaren,
/Cia

fredag 18 maj 2012

Gamla svanen.


Har ni prövat att tova? Härlig ull och såpvatten eller torrfilta med en vass nål med hullingar. Mitt första tovade alster gjorde jag för många år sedan, det var just den här svanen. Den har fått följa med mig under många år och blivit tilltufsad av både katter och barn. Den har tappat ovandelen på vingarna, stjärten hänger och jag tycker den har blivit mager... När jag nu såg på den fick jag lust att göra en ny som ser fräschare ut och mer liknar originalet, rundare mage och även lite rött på stjärten.

(bild ur boken Guldet Från Stäppen Skytisk/Sibirisk konst. LTs förlag Historiska Museet)

Förlagan är den här, en av fyra svanar som dekorerade krönet på en hög trävagn. Dessa svanar är de äldsta kända exemplen på mjukskulptur och är från 400-300 f Kr. svindlande eller hur? Svanar kan tydligen bli väldigt gamla!
Vid något annat tillfälle vill jag visa er en bild på ett fantastiskt sadeltäcke av detta otroligt konstnärliga Altai-folk, som levde norr om Kaukasus, om jag minns rätt.

Så roligt att jag fått nya läsare och följare, jag vill hälsa er varmt välkomna!

Önskar Alla som kikar in en riktigt skön helg,
/Cia




tisdag 15 maj 2012

Helgens loppis.


I helgen tog jag med mig en av mina bästa vänner till mitt favoritloppis. Det är skönt att ha med sig någon som inte anser sig ha kikat klart på en kvart! Jag hittade en fin gammal väska i svart sammet med en fin bygel, ett täcke och en del annat.
När vi kände oss färdiga med inventeringen hade det gått tre timmar! Tiden bara försvann och vi var både nöjda och trötta efter besöket. På hemvägen såg vi fler loppisskyltar men orkade inte med fler besök, vi ville bara hem.


Täcket köpte jag med tanke på hunden, han ska få en fin sovplats på verandan men han var mer intresserad av att kika ut genom de nya fönstren. Vid så litet intresse hamnar täcket på soffan istället, gissar att han tänker sova där också.... Jag är inte så mycket för blått men tycker att täcket är fin!
Ni ser att det mesta kretsar kring verandan nu, både för hunden och mig.

Ha det så gott även om det regnar på er,
kramar /Cia

lördag 12 maj 2012

5+3= 8 fönster

Även idag sitter jag på verandan, det började med kaffe och frukost i morse och slutar säkert med tända ljus i kväll. Korgstolen med värmande fäll är på plats och det behövs, ännu är det inte helt dragfritt.  Jag har putsat insidan på fönstren, utsidan får vänta för jag tycker det är blåser för kallt.


Nu är åtta fönster på plats och jag hoppas det kommer två till i veckan för då är två väggar klara.

Tack för alla kommentarer från förra inlägget, det värmde i hjärtat.
Varmaste kramen och en önskan om en fin helg  /Cia

torsdag 10 maj 2012

Saknad...


Har precis kommit hem efter en jättetrevlig kväll med goda människor, god mat och mycket skratt i ett vackert hus. Jag mår bra men vet att jag ska vakna till den 11 maj och tankarna har börjat komma.
Det är årsdagen då min yngre syster så tragiskt gick bort. En älskad dotter, älskad mamma, älskad moster och älskad syster. Det är en dag vi borde vara nära varandra men det är världsdelar som skiljer oss åt. 


Årsdagen är den svåraste av alla under hela året. Minnena är större än sorgen, det är så vi brukar säga till varandra.  Just nu känns det svårt.


Jag letade efter blommor bland mina bilder men inga var tillräckligt vackra. De här bilderna visar mer hur det känns, just nu. Kanske nattens sömn ger mig styrka att möta morgondagen och mina älskade.

Varma kramar /Cia

onsdag 9 maj 2012

Titt ut!


Nu kan ljuset komma in och äntligen ser jag ut! Visserligen är bara fem fönster monterade men jag njuter fullt ut av den lilla hörnan.


Efter jobbet igår tittade jag ut och tittade in, jag kunde liksom inte få nog. Nu känns det på riktigt att det är en veranda! Under hela vintern fram tills nu har den svarta pappen  hindrat allt ljus att komma in. I mars stod jag inte ut längre, jag var tvungen att peta upp ett litet kikhål men igår kunde solen flöda in genom de dammiga fönstren.
Nu på morgonen har jag druckit kaffe härute, jag hörde regnet och kikade ut.

Trots regnet önskar jag Er en fin onsdag,   /Cia





söndag 6 maj 2012

Söndagens idéer.




Söndag och en ny arbetsveckan kryper allt närmare, då får jag sådan lust att sätta igång med nya projekt. Jag borde varva ner och förbereda mig själv inför veckan, men då sätter ivern igång och här ska sys kuddar! 


Egentligen är jag inte så mycket för den romantiska stilen men jag tror ändå att det kan bli fina kuddar av tygerna. Kuddar byter jag gärna efter årstid men de få gardiner jag har tas bara ned för att tvättas och sedan upp igen.
I helgen var jag till Gysinge för att köpa grå slamfärg, linoljesåpa och lite annat. Det är inte direkt billigt men jag tänker att med bra produkter blir det billigt i längden. Jag köpte även grön kromoxid (giftigt!) för att måla om kökssoffan. Får nog vänta på bra väder och hålla till ute när den ska målas.

Önskar er en fortsatt fin söndag,
Cia

torsdag 3 maj 2012

Äntligen trädgårdsdax!


Nu har putti änglarna fått komma ut igen men kampen mellan dem tycks inte vara över!
(Jag skrev om dem i september)


Skjuträven, blommor och fågelbadet.


Solstolen, kaffekoppen, tidningar och massor av sol!

En stor del av Valborg, nästan två dagar tillbringade jag under diskhon och i källaren! Det var helt stopp i avloppet. Att rensa avlopp är det värsta jag vet, för att inte tala om när det blir stopp i duschen!  För att klara det brukar jag se till att bli riktigt arg, eller jag bara blir det. Ilskan är som bränsle för att kunna genomföra det jag inte vill men måste, så fungerar det för mig. Då är det tur att ingen är i närheten.
Några har i all vänlighet frågat var jag bor, men med tanke på att jag bor helt själv så får det räcka med Dalarna, därför bloggar jag också anonymt.

Efter prövningen med avloppet släpade jag ut trädgårdsmöbler och annat som brukar vara i trädgården. Jag låg i solstolen medan Leodin, som alltid är i närheten av mig, föredrog skuggan. Vi slappade och lyssnade på alla fåglar och ljudet från ån. Jag kände mig så snäll och nöjd för det är fritt flöde i avloppet igen. Och vädret var ljuvligt!
Jag önskar er en bra fortsättning på veckan, snart är det helg igen!
 /Cia