onsdag 28 mars 2012

Nya auktionsfynd!


När jag var på auktion såg jag plötsligt något som jag inte alls hade tänkt köpa. Det var den här tavlan med rokoko damen. Den är inte i min stil men något tilltalade mig så mycket att tavlan nu hänger här hemma. Hon ser lite självbelåten ut och jag gillar henne, trots att det blev ett impulsköp känns det bra!


Tavlan är olja på duk och ganska stor, jag tror hon ska få hänga ensam på en vägg så att hon får det utrymmet hon kräver.


Den charmiga 1800-tals flaskan föll jag också för, den är både skev och bucklig och är sådär ojämn i glaset som jag tycker om. Efter rengöring kommer det nog att framträda ännu bättre. En fin plats i trädgården skulle nog passa den.

Det jag egentligen ville köpa var den här skira kristallkronan från början av 1900-talet. Den är så fin och intakt med stora prismor i form av löv, fem av dem är lite mörkare rökfärgade. Under färden hem lossnade några prismor så nu ska här rengöras och putsas. Den hänger i burspråket för ordentlig genomgång  innan den hamnar i sovrummet. Det jag funderar över är alla dessa nya lampor, finns det några som kan ersätta skenet från en traditionell glödlampa med klart glas?

Nu är det fyra dagar kvar att delta i utlottningen av klädda kartongen, vinnaren dras på söndag! 
Kram från mig, Cia

fredag 23 mars 2012

Gamla textila redskap.



 Textila redskap betyder något alldeles speciellt för mig. Ofta är de vackert utformade, så mjuka och lena efter flitigt användande. Det händer att de kommer till användning annars får de gärna finnas omkring mig, bara för att de är så vackra! En bandgrind är daterad 1734 en annan 1890, tänk att de fått finnas kvar....



Tillsammans med bandgrindarna står ett linfäste, det ska sättas fast på spinnrocken för att hålla linet som ska spinnas. Just det här fästet är platt men det finns även andra varianter, de andra jag har får ni se en annan gång. Nystkronan eller nystvindan är ovanligt stor och har kvar sin blankslitna originalfärg. Den ska inte skruvas fast utan har egna fötter att stå på.
Det här var redskap som kunde vara fästmansgåvor,  då var de oerhört fint gjorda med lite extra dekorationer och ibland till och med målade.

Så blev det fredag igen och jag önskar oss en fin vårdag!
/Cia





tisdag 20 mars 2012

Färg!


Just nu är mitt behov av färg stort! Det är som att börja dricka juice och inte kunna sluta...om ni förstår vad jag menar. Mina ögon söker färg och jag kan inte få nog.


Jag är ganska trött på allt vitt och inte minst vintern. I natt har det snöat och både gammal och ny snö ligger kvar än så länge. Under snön finns den förhatliga och lömska isen kvar lite här och där, men jag ska hacka sönder den! Hjälpa våren att komma igång.


Det här är trådrullar med silke, som jag utan ordning radat upp på fönsterbänken som en slags färgterapi.
Jag tycker så mycket om dem men har ingen favorit, en enda färg blir väldigt ensamt och tråkigt. De får stå kvar tills jag är mättad eller kanske katten hinner rasera det hela!

Önskar oss en fin start på veckan med lite mer värme,
/Cia

fredag 16 mars 2012

Min första utlottning!


Min besöksräknare har passerat 10 000 och det vill jag fira med en liten utlottning!

Den här veckan har jag mest sovit och sviterna av både hjärnskakning och whiplash känns mindre och mindre även om bulan fortfarande är både stor och öm. Tack för alla kommentarer, så mycket det betyder!

Inför utlottningen lovade jag en egen tillverkning och det blev en klädd kartong i tyget Avening från Sanderson. Locket är i ett med kartongen och det tycker jag bara är en fördel.




För en lott, lämna en kommentar.
För två lotter, kommentera och länka till tävlingen med bilden i högerspalten.
För tre lotter länkar du och blir/ är följare av min blogg.
Skriv hur många lotter du deltar med.
Lycka till!   Dragning söndagmorgon 1/4.

Jag önskar er en fin helg och var rädda om varandra!
/Cia

tisdag 13 mars 2012

Under eller på isen!?

Önskar att jag kände mig fräsch som en ros men jag känner mig lika hängig som timjan på bilden.


Efter en våldsam vurpa på isen sitter jag fast som i ett skruvstäd med stödkrage, knaprar tabletter och sover mest. Bulan där bak på huvudet är gigantisk så ryggläge är bara att glömma.
F-n så onödigt, och huvudet naturligtvis...tydligen har hjärnan fått sig en rejäl omskakning. Kan det komma något gott ur det?
Jo då, nu vet jag precis vad jag ska göra till utlottningen, men jag kan inte sätta igång med tillverkningen förrän till helgen för då ska jag må bra igen! Fram tills dess ska jag ta det lugnt och bara vila.
Tack för era härliga kommentarer och välkommen ni som är nya följare!
Ha det gott! 
/Cia

måndag 12 mars 2012

Ett minne blott...


Sprängd soffa? Nej, förlorad kamp mot fd ägaren! Soffan vägde jätte mycket och var för stor för att hantera själv, och så var det det här med släpkärra, därför fick jag idén att plocka isär den. Dessutom är det både lättare och roligare att ta in soffor än ut. Efter den nya soffan kommit in såg jag med andra ögon på den gamla och jag lovar att den var helt slut, inte ens en Shabby Chick annons kunde rädda den!
Tänk att en soffa kan bestå av så många lager och delar, nåja gamla soffor då. Massor av tyg, tagel, kroll, spikar, skruvar, sadelgjord, säckväv och rader av fastsydda fjädrar. Nu ligger skelettet där ute och tre stora sopsäckar med soffinnehåll, phu!


Det här är det som blev kvar efter soffan. Ben på hjul som jag naturligtvis tog reda på. Fina möbelspikar och svarvade pinnar som jag vill  göra någon slags klädeshängare av, eller har ni andra ideér?
Önskar er en fin start på veckan,
/Cia

söndag 11 mars 2012

Provdockor.




Att jag är svag för provdockor kanske ni redan vet, förutom att de är vackra är de praktiska att hänga eller slänga kläder på. När man syr är det en fördel om de är i rätt storlek, förr gjordes en docka för varje storlek medan dagens provdockor kan justeras till önskad storlek. Den svarta dockan är äldst och visar på ett kroppsideal med jättesmal midja och utslätad byst som liksom tappat bort sig.
Bilderna med korsetterna har någon kanske sett tidigare från ett inlägg i höstas.
Idag mår jag riktigt bra och klev upp tidigt för jag hade bestämt mig - den gamla överblivna soffan ska bort. Nu håller jag på att plocka isär den för att kunna forsla bort den i bilen, där rök ett träningspass med släpkärra....vad som blev kvar av soffan får ni se en annan dag.
Skön söndag till oss alla,
/Cia

lördag 10 mars 2012

Skåpstädning.


När jag städade skåp häromdagen så slog det mig hur spännande det är när materialet är något annat än förväntat. En spillkum i glas, brödform och flaska i lergods, tvättfat i tenn, balja i porslin, hålslev i trä, äggkopp i trä och plåt osv.
Är det lika för er när ni gör loppisbesök, det som överraskar i material är de bästa fynden?
Önskar er en skön helg!
/Cia

fredag 9 mars 2012

Fredag!


Äntligen fredag och jag tänkte mysa med goda ostar, gott bröd och ett glas rött vin, men det blir sängen ganska omgående med en alvedon i magen. Jag ska vila och se om jag mår bättre lite senare i kväll.
Jag ska också fundera ut hur jag ska fira 10 000 besökare, det börjar bli dags för en utlottning!?
Undrar vad ni skulle vilja ha, något jag gjort själv? Men då måste jag göra något, vad det nu ska vara...!
Hoppas att ni mår bra!
/Cia

måndag 5 mars 2012

Att bli uppmärksammad!


Det är roligt att få vara veckans blogg hos Hanne och Mias VI. Kanske är det fel att använda ordet rolig då jag tror det betyder lugn på norska!? Det firar jag med ett fång tul....timjan!
Alla ni fina som brukar besöka min blogg och ofta lämnar en kommentar,  jag vill att ni ska veta hur mycket jag uppskattar det. Det är härligt med er mina bloggvänner, jag blir så glad över era kommentarer och det ger mig massor av inspiration!
Nu har det tillkommit nya läsare och det blir spännande med nya möten, så jag hälsar er välkomna!
Varm kram från mig,
/Cia

lördag 3 mars 2012

Vacker men tung!




Ett blocket fynd för en månad sedan som jag fick hämta på auktionskammaren! Annonsen hade legat inne länge innan jag såg den, jag ringde tanten som sa att auktionsfirman precis hade varit där och hämtat möblemanget! Vilken otur! Hm, jag kunde inte sluta tänka på vad jag precis missat så jag ringde auktionshuset och förklarade hur det låg till, och jag fick köpa det! Jag blev så glad och plötsligt lite kaxig och försökte pruta, men se det gick inte. Det blev hyra av släpkärra med kåpa, grishalt, sluta jobba tid och det värsta av allt två långa och en kort backning. Jag måste bli bättre på det, både korta och långa!
Väl hemma släpade jag en möbel i taget på snösläden och bokstavligen rullade in soffan i huset. Ljuset släcktes inne hos närmsta grannar...  Det är så många som river av klädseln och det var också min tanke, men nu börjar jag tycka om färgen så klädseln får sitta kvar. Nu återstår ett problem - vad ska jag göra med min gamla soffa? Kanske riva av klädseln?
Det var historien bakom min nya soffgrupp.
Önskar er en skön och ljus helg!
/Cia

fredag 2 mars 2012

Klädda kartonger.


Igår klädde jag kartonger med tyger som har legat i gamla skokartonger, tygerna hamnade nu på utsidan. De två översta är nygjorda medan den runda längst ned är gammal.

 

Den lila kartongen har fått lite vadd under tyget så att  locket blev lite bulligt, och så kronan på verket...
Kannan som är en favorit kommer frånAtelje Skogslyckan.
Då vill jag önska er en mysig fredag,
/Cia