fredag 30 september 2011

Höstkänslan är här.

Med denna bild vill jag förmedla lite höstkänsla med en knippe lin och en trave böcker. Den fina gamla burken hittade jag hos Karin.  Fågeln bara flög in och satte sig där, tror jag eller nåt sånt....
Trevlig helg alla som kikar in hos mig, jag har haft tekniska problem att skicka kommentarer ......
/Cia

Litet lådfack och mycket såpa.

Det här lådfacket är jag så glad över. Tyvärr var det väldigt smutsigt och då skulle det såklart rengöras innan det skulle börja användas. Såpa och vatten gör ju underverk! Vilket misstag - såpa löser upp linoljefärg, kolla nedersta lådan, aj,aj,aj. Tror jag var alltför generös med såpan, lite hade varit bättre!
Funderar hur jag ska göra, måla om hela eller försöka måla som ursprungliga. Kanske det blir färg över till flagade skänken också!?
//Cia

onsdag 28 september 2011

Plåtburkar och bandgrindar.


Gamla textila redskap och plåtburkar är något som gärna får följa med hem, jag måste erkänna att jag samlar på det. De gamla bandgrindarna är så mjuka och lena, väl använda. Jag har vävt några band på de större och det gick riktigt bra, det som står upp som dekoration ska hänga nedåt när man väver.
Go´ kväll önskar jag er.

tisdag 27 september 2011

Oskyldiga putti änglar?


I natt var det ett väldigt liv i trädgården, först trodde jag att det var grävlingar som slogs. Nu har jag upptäckt att änglarna inte alls kramas - de slåss, det är en riktig kamp därute! Om vadå?

måndag 26 september 2011

Får det vara lite kaffe?

Jag önskar att de fina kopparna var större, mycket större för jag gillar att dricka kaffe ur rejäla koppar. De har en fin form och jag gillar pastellfärgerna, de små blommorna på insidan förhöjer det hela. Damen på burken dricker Göta Cacao från Göteborgs choklad och konfektfabrik. Jag undrar om det är någon som dricker på fat nuförtiden? Själv tycker jag om att dricka "på bit" gärna med en bit rörsocker.

söndag 25 september 2011

Pardörrar till verandan.

Kommer ni ihåg inlägget med klockan jag köpte till badrummet, badrummet som ännu inte finns? Lite så känns det med pardörrarna. De är såå fiina, ljusgröna på insidan och mild ockra/havre färgade på utsidan. Ett blocketfynd med hemkörning, ibland ska man ha tur! Snickarn var här en dag förra veckan, nu blir det blir fint väder framöver så då får han lov att komma, hela veckan.
Önskar er en fortsatt skön söndag.

lördag 24 september 2011

Brist på omsorg...


Jag kan se skönheten i att åldras även om det känns lite vemodigt. Byggnader skulle kunna få vara med längre om någon orkade ge dem lite omsorg. När jag går förbi huset tänker jag ofta, ska taket orka med en vinter till?
Dörren med de små skorna måste vara klackjärn, så små hästar finns inte. Men de bringar säkert tur ändå!
Rallarrosorna har blommat över för i år och jag vet att de klarar hur många vintrar som helst, utan omsorg.

fredag 23 september 2011

Matlagning i helgen.

Det är inte alltid det är roligt att laga mat, men när det finns gott om tid, då tycker jag det är roligt. Jag använder massor och många kryddor, vi gillar när det är kryddstarkt. De gamla senapsburkarna har hängt med så länge jag kan minnas, kunglig hofleverantör av engelsk senap, minsann!
Önskar er en skön fredagkväll med god mat!

torsdag 22 september 2011

Har någon sett mig idag?

Det här var det jag hade på mig idag. Jag var in på Norrfrids blogg och läste om Ewa i Wallas höstkollektion, så härliga kläder! De mesta köper jag på second hand, syr, eller så slår jag till med tex Ewa i Walla, Mor och Dotter eller liknande någon enstaka gång. Just den här kappan är minst fem år och jag tycker fortfarande så mycket om den, en sådan där "mittimellanårstider" kappa.

onsdag 21 september 2011

En värmande vän.


Jag brukar skämta och säga att jag köpte kakelugnen och att huset kom med på köpet! Innan jag hade värmepumpen var det bla denna juvel som hjälpte oss att överleva vintrarna, nu är hon mest en mysfaktor.

tisdag 20 september 2011

Några kära saker och en liten solstrimma

Idag skulle jag vilja vara ledig, ta med mig hunden ut i lingonskogen där solen skulle värma oss. Det är  tisdag, regnet hänger i luften och jag tänker ta bilen till jobbet, inte berätta för någon om min önskan och kanske glömmer jag den....
Önskar Er en skön tisdag!

måndag 19 september 2011

Det var ett litet lådfack för broderigarner!

Det kommer från en gammal manufakturaffär i Mora, CB står för Cartier Bresson brodérgarn.
Henri Cartier Bresson 1908-2004, is one of the most influential and admired photographers in history,
he was the son of a wealthy textile manufacturer whose CB thread was a staple of French sewing kit.
Är det inte underbart, jag som tycker så mycket om lådor! Jag lovar att ta väl hand om det.
/Cia

söndag 18 september 2011

Hemligt!

Den här har jag lovat att förvalta väl, är det någon som vet vad det är? De fanns i vissa affärer förr i tiden, kanske har det funnits en här i gamla lanthandeln också, vad vet jag? Imorgon ska jag visa er framsidan.
Jag har sett att bloggare gör så för att locka läsare,  nu vill jag komma över 1000 sidovyer så jag försöker på detta sätt!
Kram/Cia

lördag 17 september 2011

Hittar man en så hittar man oftast flera.

Nej, det är inte trattkantareller jag menar utan grammofontrattar! Dessa godingar ska snart upp i taket och förgylla mörka stunder som lampor. Jag hade letat länge och så fann jag en hos Nina Hartman den andra på ett lokalt loppis. Det jag funderar över är vilken sladd jag ska ha, undrar om det finns mörk textilsladd? Är det någon därute som vet?
Ha en fortsatt skön helg.
/Cia

Tidig morgon i burspråket.

Det har varit lite frost inatt, skönt att blommorna är inne. Jag har nyss ätit frukost och sitter med en kaffe och bläddrar i en intressant bok, "Järnladies, från arvtagerskan till kolarhustrun" utgiven av Ekomuseum Bergslagen.
Boken kan också användas som en resehandbok längs Järnrutten, den har fristående kap. om olika intressanta kvinnor och en hel del bilder. Den måste jag läsa!( Går ni in på hemsidan finns det även tips på  antikt och loppis i trakterna, inte dumt va.)
Önskar er en skön helg/Cia

fredag 16 september 2011

Skrindan används flitigt

Det är en bit till vedboden och då använder jag skrindan flitigt, jag sätter ned vedkorgarna i den
sen går det som en dans upp till huset. Under vintern tar jag en kälke till hjälp, den kommer jag att 
 visa senare, långt senare hoppas jag. Idag har jag börjat ta bort krukor och annat från trädgården.
Kram / Cia

onsdag 14 september 2011

Har någon sett till snickar´n?

Nu är jag trött på att vänta, jag har rivit halva tegelstensrundeln, tagit ned träd, skottat singel och lärt mig vad bärlinor är. Ja än sen då? Inne sticker lindrevet fram runt nästan alla fönster. Jag har inte haft vare sig fönsterfoder eller - brädor på över ett år. Jag vet inte om jag tycker att rot-avdrag är så bra längre!
Vad har ni för erfarenheter?
Kram, till er/Cia

måndag 12 september 2011

Mina ögon har börjat få inläggsperpektiv.

Idag dammade jag av täcket och slängde det på kistan, när jag sedan gick förbi såg jag; hm en fin bild till bloggen Jag kanske borde spara den framåt jul, men kanske hittar annat att fota då. Hur gör ni när
 det blir mörkt ute? Kanske man måste vara väldigt aktiv på helgerna och portionera ut bilderna senare?
Jag har bloggat en och en halv månad nu och har massor kvar att lära, både med datorn och kameran.
Kram /Cia 

söndag 11 september 2011

Min fina ostylade säng.

Jag måste erkänna att jag sällan bäddar sängen, så här ser det oftast ut. I morse tog jag lång sovmorgon och vaknade först när jag hörde hästarna gnägga utanför. Ett sto med föl har kommit till i den andra hagen så det var ett intensivt hälsande och gnäggande.
Kram / Cia

torsdag 8 september 2011

Inför helgen............

Inför helgen verkar det lite trångt framför spegeln! Damerna kommer från Frankrike via Nina Hartman. Med det här inlägget vill jag redan nu önska er en trevlig helg. Kram till er alla! /Cia

onsdag 7 september 2011

Nu får jag bita i det sura äpplet.

I år blir det inte alls lika mycket äpplen som det blev ifjol. Jag har inte skött beskärningen av träden så det kommer inte in solljus i dem. Äppelplockaren är så praktisk och dekorativ, här står den på fönsterbrädan i burspråket tillsammans med en myrsin. Från burspråket kan man se över till matrummets fönster, det gillar jag.
/Cia

tisdag 6 september 2011

Häst och fårstallet.

 Innanför de här vackra fönstren hade vi en längre tid både häst och får. Jag kan fortfarande komma ihåg hur rofyllt det var att vara häruppe med värmen från djuren, dofterna , deras tuggande och sörplande. Hur de hälsade på morgonen och hur ivriga de var att få komma ut. Att ha ridhäst tar en oerhörd tid och detta känns avslutat för min del, däremot skulle jag kunna tänka mig att ha några får igen. Dels för att hålla öppet, att sysselsätta vallhunden och för att få fin ull. Nu lånar jag ut hagarna till grannens hästar så de håller ängarna öppna.
/Cia

söndag 4 september 2011

Barnstolen Selma

Det blir bra priser på loppis när de börjar plocka ihop. Barnstolen kostade en selma, prutat och klart! Kanske var det ett fast pris i alla fall för det går inte att sitta på den så länge till, sitsens snören är ganska ruttna. Har jag inte tålamod att linda snören i en viss ordning får det bli en stol för ögat.
Nu står hon här och ska bli rengjord, jag tror vi ska trivas ihop ändå, Selma och jag.
/Cia

lördag 3 september 2011

Flädern är lurad!

Två kalla och hårda vintrar gick hårt åt min fläder. I somras gav den massor av blom och det blev några liter saft. Nu har den fått blomklasar, igen! Inte fullt lika stora och många, men ändå!
Det är inte så fin färg på saften men jag tycker den är ljuvligt god.
Önskar en fortsatt skön helg!
/Cia

fredag 2 september 2011

Ängel i fågelbur.


Idag har snickarn äntligen varit här och snickrat bärlinor, ett nytt ord för mig. Framför verandadörren finns den här damen innanför gallret. I brist på pippi får jag ta ängeln.

torsdag 1 september 2011

Vad blir det för mat?

    Den här texten sitter på insidan av skåpet med torrfoder. Skåpet köpte jag när jag åkte för att köpa
    fönster. Gubben hade skåpet fullt med motordelar men var villig att sälja det. Du måste måla om skåpet
    sa gubben. Visst svarade jag.
    Jag vill att det ska flaga ännu mer! Gillar den lila färgen under, också.
Skåpet står i matrummet bredvid köket. Jag tror torrvaror blir fuktiga i ett kallskafferi så de får vara kvar här. Bilden är väl mörk men det är åskmoln över oss!