onsdag 31 augusti 2011

Beslagtagen soffa.

Det är sällan jag sitter i den här soffan, det är en plats där jag  lägger  det jag ska ta reda på senare...... och så är det Zinjas favoritställe och hon flyttar inte på sig i första taget.     




Jag fick ta fåtöljen när jag skulle kolla upp olika mossor i ett gammalt lexikon. Nu vet jag att det bla finns Bullmossa, som äro de vackraste af alla mossor!

tisdag 30 augusti 2011

Det finns så mycket svamp!


Nu kommer min svamptork till användning, jag torkar Karl Johan svampar och lägger in dem i glasburkar. Men de krymper enormt så det går åt många för att fylla glasburkarna. Kantarellerna blir förvällda och åker in i frysen, en hel del åker in i magen direkt efter tillagning.



Vitkål tycker jag också är så gott. Jag fick ett recept där riven vitkål blandas ner i turkisk youghurt, dijonsenap, rödlök och kryddor efter smak. Det är gudomligt gott!
Nu blir det kvällspromenad med hunden och kanske ännu fler svampar.

måndag 29 augusti 2011

28 lådor och ett gammalt fönster.

Tänk att lådor är så praktiska, användbara och helt nödvändiga, det säger jag när det kommer in ytterligare en lådmöbel hos mig. Eftersom jag bor i en lanthandel så måste det få finnas lådor, hur många som helst....
Fönster är ännu en frestelse svår att motstå.....

lördag 27 augusti 2011

Burspråket för mig själv


Det var länge sedan jag var själv i huset,  nu är det bara jag och hunden hemma. Det blir kantarellpaj och ett glas vin, för mig!
Klockan har jag köpt hos Mig&Alice. Även den här klockan har jag mixtrat lite med, den såg inte exakt ut så här vid köpet.


Rosmarinen har fått komma in, jag gör som Ernst, stryker den när jag går förbi för att det ska lukta gott.
Önskar alla fortsatt trevlig helg
/Cia

torsdag 25 augusti 2011

Början på ett nytt projekt

Nu har jag hämtat hem golvklockan, den ska stå i badrummet som inte finns (!) på övervåningen. Det är så jag brukar börja när ideerna kommer, kanske lite bakvänt men det är en början i alla fall. Klockan köpte jag här hos goa fina Karin.

onsdag 24 augusti 2011

Lilla lila kärran


Kärran har varit till hjälp många gånger för att frakta höbalar, trädgårsmöbler mm. Den är så liten och lätt att dra eller skjuta med sina stora hjul. Jag tycker om ljudet av hjulen när de rullar. Hästarna i närheten brukar bli nyfikna av ljudet och kommer springandes för att se vad som är på gång.

Under sommaren brukar jag ha blommor i den.

tisdag 23 augusti 2011

Fler djur på skåpet.

I familjen finns det verkliga djurvänner som inte gillar att jag har rävar som ligger i korgen. Formodligen önskar de att det går mal eller pälsänger i dem, ja då blir det ännu fler djur däruppe.
Skämt åsido, jag har ingen förklaring till varför jag köpte dem, jag använder dem inte ens....
Skåpet har jag räddat, det stod ute i det fria, jag bytte det mot en kärra gödsel!
/Cia

söndag 21 augusti 2011

Tivolihäst?


Hästen brukar hänga i midjehöjd men har hamnat högt uppe på ett skåp sedan en tråd gick av. Så här från ovan ser den nästan lite skrämmande ut. Det har varit många gissningar varifrån den kommer, ett tivoli kanske. Undrar om jag någonsin får veta? Allt ska man kanske inte heller veta.......

fredag 19 augusti 2011

Mörkret kommer allt tidigare

Nu tänder jag fler ljus på kvällarna. Den här Tuppastaken fick jag i födelsedagspresent för något år sedan. Jag tycker kakelugnen och det svarta smidet passar så bra ihop.
/C

torsdag 18 augusti 2011

Tidig kväll

Känner mig lite trött och efter sista avsnittet av Sommar med Ernst tänker jag lägga mig och läsa.
Ikväll åker rullgardinerna ner tidigt.
/C

onsdag 17 augusti 2011

Money, money, money

För en guldpeng på loppis fick jag alla dessa slantar. Så fina i valörer 1, 2 och fem öre. Tänk att det funnits 1 öres kola! Jag skulle vilja göra ett halsband av slantarna men tycker det är synd att borra hål i dem. Jag känner mig rik!

tisdag 16 augusti 2011

Gamla bänken

Tycker så mycket om formen på kortänden, påminner lite om en dam med mammelucker. Jag målade den under min blålila period, nu har färgen släppt och för mig är den ännu finare så här. Tänk, den fanns här utanför gamla affären när jag flyttade hit och vi fann varandra direkt.
/C

söndag 14 augusti 2011

Ny arbetsvecka

Borde sova med tanke på morgondagen och att klockan ringer tidigt. Jag hittade skylten i somras och tycker den säger en del, kanske får den följa med till arbetet som en påminnelse.


Söndag med inomhusarbete

 

Ska titta över lite kläder idag. Jag behöver inte känna mig ensam då damen från Paris finns i samma rum.




 Det blir inte direkt något "Haute Couture" arbete, jag ska sy in ett par jeans till grannens barnbarn.
/C

lördag 13 augusti 2011

Första "spadtaget" till veranda

Fönstret borde skrapas, kittas och målas men nu kan det vänta. Utanför blir det en glasveranda! Jippi, som jag väntat!



Rundeln med tegelsten är sig inte lik. Grävmaskinen skulle fram för att gräva grunden till glasverandan. Den hinner inte bli helt färdig förrän nästa säsong, men det gör inget för nu är det hela igång, äntligen. Tralla la
/C

onsdag 10 augusti 2011

Pilla inte på tiden

Försökte vara urmakare igår, resultatet blev att skruven till visarna försvann någonstans, nu är även visarna "försvunna". Läste i tidningen under sommaren om en pensionerad urmakare som specialiserat sig på Moraklockor. Jag måste försöka hitta honom. Tror det är lättare att hitta urmakaren än skruven.
Nu när jobbet dragit igång igen kanske texten på klockan tål att upprepas!
/C

måndag 8 augusti 2011

Gamla minnen

När min pappa förlorade sin lillebror Sven skrev han ett fint minnesbrev, det är delar av det som jag satt in i lilla ramen.


Gipsbysten föreställande mig har han också gjort, det är ett fint minne av honom. Jag kommer ihåg att det var väldigt svårt att sitta stilla, efter en kort stund gjorde jag grimaser för att slippa undan. Tålamod var inte min starka sida, jag har fått träna på det under åren.
/C

söndag 7 augusti 2011

Det regnar och regnar.

Under sommaren får de flesta blommor flytta ut. I fönstret står en plåtburk med Drakblod!
Den har gett mig många funderingar, en annan burk har etiketten Frangulabark (eller var det Drakulabark?) Huuuu....

Den stackars tomatplantan har jag misskött, trots det kommer det små tomater.

Sommarens bästa loppisfynd.

Tänk att mannen på mitt favoritloppis hade lagt undan resväskan med alla lingarner och nystvindan tills jag skulle komma! "Sånt här intresserar väl dig?" Jaa, det gör det, tack!


Önskar jag har både tid och plats för att sätta upp en väv i vinter. Tänk att få väva stora fina handdukar av garnet, det skulle vara lycka.

fredag 5 augusti 2011

zinksamling


En soptunna och några fotgenbehållare som står i ett hörn i trädgården. Tunnan används till fågelfrön under vintern, de andra är bara fina sällskap.